Yazar |
Yeni Forum İstegi |
Darklight

Üyelik tarihi 31-10-2002
OFF-Line
| Yollanan 12-12-2003 at 10:06  
Selam sitede Oyun Geliştirmek için oyun toollarının, oyun motorlarının ve özelliklerini tartıştığımız ayrı bir forum olması
Mesela
Shader Toolları
RenderMonkey
ShaderWorks XT
Cg Editoru
DirectX Effect Edit
Müzik Toollari
CakeWalk
SourceForge
Guitar Pro
Model Toolari
3DS Max 6 (yeni oyunlar için cikardiklari toollar var)
Lightwave 7
SoftImage
Poser
Byruce3D
Maya
Haudini
Oyun Motorlari
Truevision
Ogre(Object-Oriented Game Rendering Engine)
Parali olanları
Simdilik bukadar geldi yani bunlar için ayrı bir forum olması inceleyen kişilerin bunlar hakkında yorumlarını yazabilecekleri bir forum olmalı buraya ekran karti incelelemelerimizide koyabiliriz.
Birde Software Olayi var
HDRI, HDR, Fur, BDRF, Animation, OpenGL, Cg, HLSL , Lighting, Shading,
Geometry Transformation, Scene Graph, Occlusion Culling, texture MApping, Line Rendering Teknikleri,Blending Antialiasing, Shodowing, Reflection, Refrection , Yani Grafikle ilgili ayrı bir forum olmalı bence burada işlenebilecek grafikle ilgili bir sürü konu
var.
Baska forumlarada ihtiyac olur ama su anda okadar parcalanmakta iyi degil diye düşüniyorum
|
|
|
E-posta
Yolla
Düzenle
Gönder
|
deniz

Üyelik tarihi 14-09-2002
OFF-Line
| Yollanan 12-12-2003 at 12:31  
forum açmak kolay.. fakat benim takip ettiğim kadarıyla bu tarz konularda genel olarak çok mesajlaşma olmuyor.. bu durumda elimizde birsürü mesaj içermeyen forum olcak.. birçok sitede bu uygulamayı görüyoruz ve kalabalık yaratmaktan, kafa karıştırmaktan başka bir işe yaramıyor.. forumları okuyanlar içinde takip etmesi ayrıca daha zor..
"oyunyapimi" forumu bu tarz içeriğin de tartışılabileceği bir yer.. ileride mesajlaşmalar artar ve özelleşirse şüphesizki başka forumlarda açılabilir.. hatta açılsın..
benim fikirlerim bunlar..
|
|
|
E-posta
Düzenle
Gönder
|
MeMoKaN

Üyelik tarihi 20-12-2002
OFF-Line
| Yollanan 12-12-2003 at 21:39  
en azından foruma daha genel başlıklar acabilirz...
örnegin
Programlama
Grafik
Ses
buda benim fikrim bakıyorumda oyun yapimi forumları sadece programlama içerikli eger mesajlamalar artarsa en azından böle yapabiliriz...
|
|
|
E-posta
Yolla
Düzenle
Gönder
|
DraconiaN

Üyelik tarihi 27-06-2003
OFF-Line
| Yollanan 13-12-2003 at 11:34  
Darklight'in ki gerçekten karışık olabilir ama MeMoKaN'ın ki sade ve mantıklı bence.^ana bölüm de oyunb yapımı incelenebilir bence.
Zekice MeMoKaN başarılarının devamını dileriz
Seninde darklight.
|
|
|
Yolla
Düzenle
Gönder
|