Yazar |
Nokta ile virgül |
amator

Üyelik tarihi 21-12-2003
OFF-Line
| Yollanan 27-12-2003 at 04:00  
Selam,
Öncelikle kendimden söz edeyim:
Bu siteye birkaç gün önce üye oldum. Üniversite ögrencisiyim. Su anda oyun yapimiyla tek alakam 'yilan', 'tetris' gibi basit java oyunlari. Insallah ileride C++'e geçip daha da gelistiririm. Ama Java'ya alistiktan sonra C++ kodu gerçekten salça gibi geliyor ya, neyse
Ne o öyle adamlar kafa karistirmak için degiskenlerin isimlerini kisalttikça kisaltmislar, herseyi karman çorman etmisler.
Bu mesaji atma nedenim aslinda *** [gereksiz, yada degil de degmez...]
[ Bu mesajı düzenleyen: amator _FIL 27-12-2003 04:22 ]
|
|
|
Düzenle
Gönder
|
Black_Knight

Üyelik tarihi 23-10-2002
OFF-Line
| Yollanan 27-12-2003 at 16:44  
slm hoşgeldin oyunyapimina.
ben ilk once c/c++ ogrendim sonra javaya baktım biraz cok benzer geldiler birbirlerine.
----------------- Shadowy Tree | World of Entaria Omnium rerum principia parva sunt.
Oyun Yapimi Irc Kanalı -irc.EnterTheGame.com
#oyunyapimi
|
|
|
E-posta
Yolla
Düzenle
Gönder
|
deniz

Üyelik tarihi 14-09-2002
OFF-Line
| Yollanan 28-12-2003 at 09:52  
merhaba..
Bu sitenin amaçlarından birisi (belkide en önde geleni..) de oyun yapımı işi ile uğraşan insanları bir araya getirmek, olduğu için mesajn aslında gereksiz sayılmaz.. neyse .. hoşgeldin..
C++ kafanı fazla karıştımasın.. Nesneye yönelim işini iyi yapan adamların kodları aslında gayet açık oluyor, fakat hız gerektiren yerlerde illaki bazi numaralar yapayım derken işler karman çorman gözükebiliyor (dışarıdan..).. Herzaman söylediğim şeyi bir kez daha belirteyim: Dil pek önemli değil, ister Java ister C/C++ ister Delphi.. önemli olan işin algoritmik yapısını becerebilmek ve üretkenlik... (+çok çok çalışmak, uğraşmak..)..
Bunları yapıcaksan C++ da öğrenirsin ne biliyim asm ile de kasabilirsin.. Amaca giden her yol mübah aslında .... Son olarak JAva ile haşır neşir olduğuna göre C++ çok zorlamaz seni , pek korkma..
hadi kolay gelsin..
|
|
|
E-posta
Düzenle
Gönder
|