Hoşgeldiniz: OyunYapimi.org

Ara
Konular
  Üye Olun!    
Ana Menü
 Ana Sayfa
 Anketler
 Dosyalar
 Dökümanlar
 Forum
 Haber Arşivi
 WWW Linkleri
 Üye Listesi

Forumlar
Forumlarda Arama

[ Ara ]
Son yazilanlar

free ebooks - 2004-05-16 14:47 free ebooks...
oyun yazmak için - 2004-05-15 11:13 oyun yazmak için...
Sinus dalgası - 2004-05-14 19:21 Sinus dalgası...
Demosu yakında... - 2004-05-06 15:11 Demosu yakında......
Depth Test - 2004-05-03 20:55 Depth Test...
forum mesajlarini duzenlemek - 2004-05-03 19:34 forum mesajlarini ...
Başka Programlara Erişmek - 2004-05-03 17:44 Başka Programlara ...
Güzel bir e-book bağlantısı.. - 2004-05-03 16:06 Güzel bir e-book b...
Okyanus Dalgasi - 2004-05-03 16:00 Okyanus Dalgasi...
3d Shoot em up - 2004-05-03 15:57 3d Shoot em up...
Esnek Güç - 2004-05-03 13:32 Esnek Güç...
UltimateGameProgramming.com - 2004-05-03 12:29 UltimateGameProgra...
Function Pointer Nedir ne ise yarar - 2004-05-03 01:35 Function Pointer N...

Konu Disi

LAMER - 2004-05-10 01:58 LAMER...
anasafa yok forum var - 2004-05-08 16:01 anasafa yok forum ...
Anasayfa Kapali  Fakat.. - 2004-05-06 15:05 Anasayfa Kapali F...
Texture Arşivi - 2004-05-03 01:39 Texture Arşivi...
Yeni Kitap: Elektronik Hobi - 2004-05-03 00:29 Yeni Kitap: Elektr...
3DTURK - 2004-05-02 23:27 3DTURK...
Online Oyun - 2004-05-02 19:27 Online Oyun...

Splatt Forum

Konuyu açan kişi: deniz

OyunYapimi.org : Index » » Öneri, İstek, Eleştiri vb » » cgbug sistemi ve oyunyapimi.org

2 sayfalar ( 1 | 2 )
Yazar cgbug sistemi ve oyunyapimi.org
mentat

OFF-Line

Yollanan 16-03-2004 at 23:33   
herkese merhaba,

birkac hafta once sitenin seviyesi uzerine bir tartisma gecmisti. var olan durumda bir degisme pek goremiyorum ben, ve bunun onune gecmek gerektigini dusunuyorum. var olan durumun iyi olup olmadigi tartisilir, lutfen bunu tartismak icin, ya da kisisel polemikler icin bu mesaji kullanmayin. sonucta kotu oldugunu dusunenler ile, bunun onune gecmek icin ne yapmak gerektigini tartismaya acmak istedim.

ve aklima sik sik takildigim www.cgbug.com geldi. genelde grafik tasarim, 2/3d cizim, multimedya isi ile ugrasan insanlarin ugrak yeri. programcilara genelde hitap etmiyor, hedef kitlesi belirli ve dar yani. aynen bizim icin oldugu gibi (oyunyapimi!). uzun sure benzer problemleri yasamislar sanirim. bilmeyenler icin oradaki sistemden bahsedeyim biraz.

hersey belirli bir puanlama sistemi uzerinden donuyor. siteye her baglandiginiz gun icin bir puan aliyorsunuz. ve belirli bir puana (sanirim 15 ya da 20) ulasmadan, haber girmeniz ya da mesaj yazmaniz mumkun degil. bunun sebebi de, 15-20 gunluk surenin, sitenin kendi ritmini/tarzini anlamak icin bir uyeye yeterli zaman olmasi.

her uye (ilk siniri gecmis olan) diger haberleri, uyelerin mesajlarini puanlayabiliyor. boylelikle, kimse kimseyle polemige girmeden, rahatsiz oldugu seye tavrini koyabiliyor. puani belirli bir seviyenin altina dusen uye (oylamalar ile) bir sure sonra mesaj/haber giremez duruma geliyor. tam aksi durumda, yani + puanladiginiz bir uyenin de puani artiyor ve daha rahat hareket edebiliyor. yani eger mesela bu sitedeki gelen sorulara yardimci olan bir uye, kolaylikla puan sisteminden galip cikiyor.

bu arada kimse bir baskasinin puanini bilmiyor. boylelikle ben sende daha cok seviliyorum, ivir zivir geyikleri de gozukmuyor. tabi mesaj sayisi falan da yok ortada gozuken. boyleilikle siteye yeni gelen birisi davranislarina gore bir eski kadar puana ulasabiliyor kolaylikla.

hatta haber onerilerini onaylayabiliyor. boylelikle site aslinda bir sahibe veya moderatore fazla da ihtiyac duymuyor. mesela 5 uyenin ok'ledigi bir haber (daha dogrusu 5 puan alan toplamda) direk yayinlaniyor. ayrica ikinci bir puan seviyesi var (sanirim 300) ve o puana erisen kisi haber oylamasina takilmadan haber girebiliyor.

peki problemleri ne?

1. mesela benim gibi durumdan sikayetci olan birisi, puanli sistemde rahatsiz oldugu insanlardan cok daha az puanda kalip, konusamaz hale gelebilir, ortalik iyice karisabilir.

cozum: cozume gerek yok. bu site kitlesinin genel egilimini gosterir, ve bana kabullenmekten baska birsey dusmez. susar otururum..

2. puanlari dengeli ayarlamak guc.

cozum: ama deneyerek ve cgbug'la belki irtibata gecerek ortalama iyi isleyen birseyler ayarlanir

3. en guc kismi, bu sistemi kimin nasil yapacagi. deniz'in bildigim kadariyla, boyle birseyle ugrasacak ne bilgisi (php/asp ot bok) ne de zamani var.

cozum: bunca adamdan birileri belki yapabilir buradan. (ben de anlamam php vs'den malesef) ya da yine cgbug'la iletisime gecilebilir (viki sanirim onlarin deniz'inin adi)

baya uzun oldu sanirim yazdiklarim. oneri ve cevaplarinizi bekliyorum..

Profil  E-posta  www   Yolla   Düzenle  Gönder
DG

OFF-Line

Yollanan 17-03-2004 at 00:06   
Puanlama işine gidilirse, daha doğrusu; puanlar, yazıların yayımlanıp yayımlanmayacağında belirgin rol oynarsa, iş Türkiye'deki seçimlere dönebilir. Sonuçta yazıları kimin puanladığı da çok önemli (laik-depresiflerin laflarına benzedi ).

İşin bir başka kısmı ise yeni-gelenler (misal ben) konusu. Sitede, yeni başlayanlar için çok da fazla tavsiye olmadığını düşünürsek (Dil seçimi, API seçimi, Kitap seçimi vs..), forumlarda bir şeyler yazabilmek için 15-20 gün beklemelerini istemek çok hakkaniyetle bağdaşmaz sanki. Aslında bu çok önemli bir problem değil. Dave Astle'nin yazıp Görkem Mavigül'ün çevirdiği "Başlayanlar İçin Oyun Programlama Rehberi" makalesi yada buna benzer ama daha zengin içerikli bir döküman sitenin daha görünür bir yerine taşınır (mesela "Ana Menü") ve olay halledilir.

PHP meselesine gelince... Resmi dökümanlarından birinde C dilini bilen biri için bir öğleden sonrasını PHP'ye ayırmak dili öğrenmek için yeterli olacağı yazıyordu. Puanlama işin içine girince veritabanı (örn: MySQL) işinden de anlamak gerek. Eğer istiyorsanız C kursum bittikten sonra seve seve yardım ederim

Bunların dışında, herşey güzel. Çiçekler, kuşlar...

Profil  www   Yolla   Düzenle  Gönder
Arda

OFF-Line

Yollanan 17-03-2004 at 00:26   
Bence çok güzel fikir. Otonom bir site/forum 'umuz olur. Kendi kendimizi denetleriz. Keşke gerçek hayat da böyle olsa

Profil    Düzenle  Gönder
karloff

OFF-Line

Yollanan 17-03-2004 at 14:48   
Ulan Arda sende bi numaralar var ama du bakalım çıkacak ortaya. Beraber ekolojik köy kuralım mı? Olmaya devlet cihanda, kendi yetiştirdiğin domates gibi...

[ Bu mesajı düzenleyen: karloff _FIL 17-03-2004 14:49 ]

Profil  www   Yolla   Düzenle  Gönder
Arda

OFF-Line

Yollanan 17-03-2004 at 19:53   
eheh yok karloff bence sen bazı şeyleri olmasını istediğin gibi görüyorsun

Ya ciddi ciddi bu olayın kodu yazabilecek arkadaşlar varsa çok güzel olur. Yada hazır phpBB gibi paket halinde yokmudur o tür bir sistem? Sonra ufak tefek modüller ekleriz istediğimiz hale getiririz?

leblebi

OFF-Line

Yollanan 17-03-2004 at 23:16   
Seviyenin dusmesi dediginiz sey sanirim ilgisiz mesajlarin atilmasi. Yani kisisel sayilabilecek mesajlarin ana thread'de gorunmesi. Ornegin bu thread'de Karloff ile Arda arasinda bi konusma oluyo ama ana thread ile ilgili degil. Baskalarini bilmem ama ben ana thread'de konu disi kisisel yazismalari gordugum zaman anliyorum ki thread donmush geyige, birakiyorum okumayi.

Bu forum sisteminde eksik olan seylerden biri flipcode, gamedev vs. de oldugu gibi cevaba cevap olarak baska bir thread olusturma. Yani bir tree structure'i seklinde:

- Ana soru: Bilmemne yaptim frame rate dustu, n'apicaz?
- 1: boyle boyle yap
- 2: soyle soyle yap
---------------2'ye yanit: Olm sende bi yamukluk var ama gorucez bakalim
- 3: boyle de yapabilirsin
---------------3'e yanit: Haha olm adam olsaydin oyle demezdin
------------------------------3'e yanita yanit: Cik lan disari!
- 4: Tamam hallettim, her seferine glbegin yapiyomusum da ondanmis

Falan seklinde. Boylece ana konuyla ilgili olmayan seyleri alt basliklara tiklamadan gormek zorunda kalmiycaz.

Profil  www    Düzenle  Gönder
MD-C

OFF-Line

Yollanan 17-03-2004 at 23:27   
Ben ASP'de böyle bir sistem yapabilirim diye düşünüyorum ama... ASP'de Php değil! Hee diyelim yapabilirim Bilgisayarın karşına geçtiğim nadirdir... Böyle bir sistem için temmuzu bekleyelim Diyorum! Bence gereksiz böyle bir sistem ama siz istiyorsanız biz yaparız (uleyn gene reklam yapıyorsun)

Bence bu sitenin en baştan sona doğru iyi OpenGL veyahut DirectX derslerine ihtiyacı var onun dışında burada köy kahvesinde olduğu gibi muhabbet ediyoruz (Kötülemek istemiyorum ama ben böyle görüyorum -Gözlüğü değiştiriyim diyorum ama gözlükte kullanmıyorum ki!)

Arda

OFF-Line

Yollanan 18-03-2004 at 00:32   
evet de sonuçta bi soruyu okuduğun zaman gelen cevapları da okuman gerekir bir cevap vermeden önce... Kimse okumazsa cevapları herkesin aynı cevabı boş yere verme ihtimali var. Ve bu şekilde yine saçma sapan mesajlar yollanabilir. Bu puanlama sistemi ile öyle konu dışı mesaj atan adamın puanını düşürürsün, böylece puan atmadan önce 2 kez düşünür

Fakat bu yüzden mesaj atcak kimse kalmayada bilir

MD-C

OFF-Line

Yollanan 18-03-2004 at 00:38   
Yok yaa kesin o rayting sistemini kötüye kullanırız! Bence böyle iyi, sadece bu foruma bir iki moderatör lazım bu tip olaylara müdahele edip uyarmalı, kitlemeli yada üyelik iptal edilmeli...

Arda

OFF-Line

Yollanan 18-03-2004 at 00:45   
eheheh bu da osmanlı mantığı. Biz kendimizi yönetmeyelim, yönetimi bilen birileri bizi yönetsin . Halka güvenmeyip vezire güveniyosun demek...

sayfaya gider: 1 | 2

Atla

Splatt Forum By: Splatt.it
Versione: 3.1

Web site Engine's code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.