Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
SoulOfSilent

|
Tarih: Tue Oct 05, 2004 8:56 pm Mesaj konusu: Eleman Aranıyor:)) |
|
|
arkadaşlar bir oyun projesinde aktif olarak görev alacak ve takım çalışmasına katılabilecek arkadaşları arıyorum
birazda oyundan bahsedeyim oyun adventure ve bol bulmacalı bi oyun olacak bizim sadece ihtiyacımız olan grafik ve müzik konusunda bize yardımcı olabilecekler müzik o kadar şart değil ancak grafik çok önemli ilgilenen arkadaşlar bora@soulofsilent.com a mail atsınlar bekliyorum |
|
Başa dön |
|
 |
DraconiaN

|
Tarih: Wed Oct 06, 2004 11:07 am Mesaj konusu: |
|
|
müzik konusunda "belki" yardımcı olabilirm..
Ne tür bir müzik konusundan bahsediyorsunuz ama? |
|
Başa dön |
|
 |
cnacrons

|
Tarih: Wed Oct 06, 2004 4:43 pm Mesaj konusu: Okey men ...1 |
|
|
Grafik olarak sana yardım edebilirim. 3DSM , lightwave vs.. |
|
Başa dön |
|
 |
SoulOfSilent

|
Tarih: Wed Oct 06, 2004 8:08 pm Mesaj konusu: teşekkürler |
|
|
öncelikle ilginize teşekkürler
müzik konusunda yardımcı olacak arkadaşa:
profesyonel programlar kullanıyormusun?(reason, acid vb.)
grafik konusunda yardımcı olacak ardakaşa:
insan modelleme ve animasyon yapıyormusun?
ilginiz için çok teşekkür ediyorum cevaplarınızı bekliyorum sizlere iyi çalışmalar  |
|
Başa dön |
|
 |
SoulOfSilent

|
Tarih: Wed Oct 06, 2004 8:11 pm Mesaj konusu: ha birde unutmadan |
|
|
müzik yapan arkadaşım bana ortamı gerecek müzikler lazım  |
|
Başa dön |
|
 |
karloff

|
Tarih: Thu Oct 07, 2004 7:58 pm Mesaj konusu: Bi dakka... |
|
|
Arkadaşım böyle höt diye gelip şu lazım bu lzaım diyosun ama istediğin şeyleri üretmek için emek ve zaman gerekiyo. Proje hakkında biraz bilgi versen, değer mi değmez mi? Tek başına mısın oyunda? Programcı mısın? Nasıl yapıcan oyunu. Ortaya bişeyler çıkacak mı gerçekten? Boşuna uğraşılmasın eğer bişeylere kalkışılırsa. Bu arada hancangames denen adamları gören var mı yaw? Neler yapıyolar... Sanırım onlar bu konuya iyi bir örnek. Bişeyler yapacaz deyip ayaklandırdılar ortalığı, son anda kurtardık. Hala ortada bişey yok. Sen neden bu kadar iddalısın. Hevesini kırmak için değil niyetini anlamak için yazıyorum bunları... |
|
Başa dön |
|
 |
SoulOfSilent

|
Tarih: Thu Oct 07, 2004 8:31 pm Mesaj konusu: niyet? |
|
|
oyun yapmaya niyetliyim bu yetmezmi sence ve gerçekten profesyonel bir çalışma olsun istiyorum yani en azında misal konuyu beğenmeyen müzikleri beğensin müziği beğenmeyen konuyu beğensin gibi çeşitli seçenek olsun oyunu daha çok modellemeleriyle uğraştığım için bişey soyleyemiycem sunla yapıyorum die ama heralde VB olabilir(biraz anlıyorum) yada herhangi bir oyun motoruda olabilir(lisanslı olanlardan) ama 3d olacak oyun bu kesin önceden renderlanmış yüksek çözünürlüklü grafiklerle oluşturucam yani bilmiyorum işte daha başka ne diyebilirim
ayrıca bizimle çalışan bir müzisyenimiz var ancak fazla vakti olmadığı için yardımcı birisine ihtiyaç duyduk grafik konusunda ise bana yardımçı olabilecek photosop kullanan profesyonel olmayan ama amatör de ollmayan arkadaşlar arıyorum sadece bu |
|
Başa dön |
|
 |
Gord10

|
Tarih: Thu Oct 07, 2004 8:42 pm Mesaj konusu: Re: niyet? |
|
|
SoulOfSilent demiş ki: |
oyun yapmaya niyetliyim bu yetmezmi sence ve gerçekten profesyonel bir çalışma olsun istiyorum |
Karloff haklı. Bence oyun yapımına bu tip profesyonel çalışmalar yerine tek başına yaptığın küçük oyunlarla başlamalısın. Oyun yapımına hevesli kişilerin en sık yaptığı hatalardan biri budur.
Peki oyunun türü ve konusu hakkında bilgi verir misin? |
|
Başa dön |
|
 |
MD-C

Kayıt: Feb 26, 2003 Mesajlar: 1258 Nereden: Dünya.Türkiye(54)
|
Tarih: Thu Oct 07, 2004 8:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ne yalan söyleyim Hiç birşey yapamayacaksınız, bana kalırsa... |
|
Başa dön |
|
 |
SoulOfSilent

|
Tarih: Thu Oct 07, 2004 9:10 pm Mesaj konusu: ..... |
|
|
siz sadece eleştirmede varsınız forumlarda nedense hiç destek olduğunuz bir konuyu gormedim adaştırdım forum mesajlarının çoğunu okudum ama siz hep eleştiri yazmışsınız siz inanmasanız da ben birşeyler yapabileceğime ve eğer bana destek olan olursa yapabileceğimize inanıyorum oyun için sadece verebileceğim bilgi bir adventure olduğudur elimizde bir konumuz var ve henüz tam olarak bitirmedik oyun için bir kaç farklı son düşünüyoruz oynayışa göre değişecek onlar da tamamlandırtan sonra eksik bir kaç modelleme kaldır onlar yapılacak renderlanacak ve seslerle müziklerin eklenmesi kalacak |
|
Başa dön |
|
 |
szE8

|
Tarih: Fri Oct 08, 2004 2:13 am Mesaj konusu: |
|
|
ben burada 2 tip insan goruyorum. 1. si sadece eglence ve heyecan icin oyun yapiyoruz diye ortaya cikan ve hic birsey yapamadan yokolan kisiler. aslinda oyun yapmalarinada gerek yok, o heyecan yeter onlara. 2. si de idealist olan kisiler. o kisilerde yaptiklariyla burada kendini belli ediyor.
simdi eleman arayan bu arkadas kendisini biraz tanitirsa, profesyonel olan yada profesyonel olma potansiyeli olan kisiler icin daha saglikli olur. bu konudaki tecrubeleri, hangi sistemleri kullaniyor, bugune kadar neler yapmis. |
|
Başa dön |
|
 |
gambler

|
Tarih: Fri Oct 08, 2004 11:41 am Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşımız çok hevesli bu açık ama bu sadece yeterli olmuyor. İdealis biriside olabilir ama gerçekten bir gruba ihtiyacı var. En azından bi programcıya.
Eğer 3D bir oyun yapacaksan senin programlama bilgin ve visual basic buna yetmez bunu öncelikle bilmen gerekir.
Ayrıca büyük projeler o bunu yapar ben biraz biliyorum belki altından kalkarım, olmadı başkası benim eksikleri toparlar mantığıyla ortaya çıkmaz. Bunlar hiç profesyonel yaklaşımlar deil.
Forumlarda hep olumsuz tavırlar var demişsin ama senin gibi yüzlerce hadi toplanın bi oyun yapalım diyenleri göz ardı ederek ve dersine çalışmadan aynı topiclerden birini de sen açmışsın. Böyle cevaplara hazırlıklı olman gerekirdi.
Çünkü kendini yeterince yetiştirmeden böyle projelerin olmayacağını bilenlerin emeğine saygısızlık yapıyorsun. Burası dalga geçilecek bi platform deil.
özetle programlamayı bu kadar basit görmeyin arkadaşlar. Birçok oyun projesinin ilerlememesinin nedeni grafikerin olmaması yada sesçinin olmaması deil, ehli programcının olmamasıdır.
Neden programlama ve programcı bu kadar önemli diye sorarsanız. En basit açıklamayla ses ve görüntü kötü olsa oyun çalışır ama kötü programlamayla çalışmaz.
Oyun Programcılığıda öyle gaza gelip bir haftada öğrenilebilecek birşey deildir. |
|
Başa dön |
|
 |
cjungie

|
Tarih: Fri Oct 08, 2004 1:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
Olay tartışmaya dönüyor kilitliyorum. İsteyenler,ilgilenenler arkadaşa özelden mesaj atar. |
|
Başa dön |
|
 |
|