Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
vmeydaneri

|
Tarih: Sat Jan 01, 2005 5:50 am Mesaj konusu: Pi sayisi sizce ne demek? |
|
|
Selam,
Pi sayisi sizce ne demek?Sizce neyi cagristiriyor?...
sonucta sabit bir sayi var elimizde ve her yerde kulaniliyor ama dogru duzgun bir tanimi yok..
Cevre/r = sabit...
herhangi bir cemberin ,yari capina bolumu sabittirden baska bisi bilen var mi?Yani baska bir tanimi var mi? |
|
Başa dön |
|
 |
vmeydaneri

|
|
Başa dön |
|
 |
Ragnor

|
Tarih: Sat Jan 01, 2005 11:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
6 yaşındayken annem bana güneşe bakmamamı söyledi. Bir gün baktım...
<bknz. PI the movie>
aklıma ilk gelen bu walla...
PI olayı çok garip adamı delirtebilecek birşey. Belkide dünyanın temellerinin kuruldu oran. Ne bileyim matematikçimiyim yahu ben? |
|
Başa dön |
|
 |
vmeydaneri

|
Tarih: Sat Jan 01, 2005 11:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aslinda bunun soru:cevap kismini daha once bu sitede bir baslikta gormustum ogun aklima takilmisti bir kac arastirma yaptim ilginc geldi..
Trilyona kadar devreden bir sayi bu bana mantiksiz geliyo bence daha bilmedigimiz bir cok matematik islemi mevcut Pi de bu islemler arasinda yani demek istedigim su bir baslikta
--- ---
/ 2 ve /3 sayilarininda bayagi bir devrettgi yaziyodu .
Bu nedemek devirli sayilarin sirri daha cozulememis bence ..belki daha bir cok sey var..  |
|
Başa dön |
|
 |
Tesla

|
Tarih: Sun Jan 02, 2005 8:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
Pi deyince aklima ilk bunlar geldi...
Her dil mi oyle bilmiyorum ama Java da Math.sin() metodu megersem pi cinsinden deger istiyormus,
Bir de euler(e) var tabi.. |
|
Başa dön |
|
 |
kmn

Kayıt: Nov 29, 2004 Mesajlar: 321 Nereden: Nereye gelmiş ülkemizde oyun yapımı...
|
Tarih: Mon Jan 03, 2005 2:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
Pi deince benimde aklıma piri reis geldi bkz pcnet |
|
Başa dön |
|
 |
OlcaytoCarlos_

|
Tarih: Mon Jan 03, 2005 4:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
Pi filmini izleyiniz ve kafayı yiyiniz..
Pi bence yaşamın kutsal ve insanın aklının almayacağı düzeninin sırrını aralamaya az da olsa yaklaşabilmiş, fakat kimsenin tam anlamıyla kullanmayı bilmediği büyülü bir sayı.
Evet Pi filmini izledim.. kafayı yedim.. siz de izleyin |
|
Başa dön |
|
 |
kmn

Kayıt: Nov 29, 2004 Mesajlar: 321 Nereden: Nereye gelmiş ülkemizde oyun yapımı...
|
Tarih: Tue Jan 04, 2005 4:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
OlcaytoCarlos_ demiş ki: |
Pi filmini izleyiniz ve kafayı yiyiniz..
|
o.k. link ver netten indirip izleyek  |
|
Başa dön |
|
 |
madprogrammer

Kayıt: Jun 10, 2004 Mesajlar: 290 Nereden: İstanbul // Üsküdar
|
Tarih: Tue Jan 04, 2005 4:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
@kmn: zeki
pi sayısı bence yaşamın ve evrenin sonsuzluğunun bir sembolü bir sayı bu kadar mı uzayabilir. Ben biraz manyağımdır okuldayken ve özellikle sınavdayken evrenin bir motor (oyun motoru gibi) tarfından işlevselleştirildiğini düşünürüm. Bu teoremden yola çıkarsak pi sayısı bu motordaki bir bugdır. Belkide bu motoru çalıştıracak olan yegane single cinsi bir sayıdır. Bilinmez bilinemez. Evreni oyun olarak düşündüğümde aklıma hep pi gelir evren ne kadar sonsuzsa onu işleten yürürlülüğe koyan motor ne kadar güçlüyse pi'de o gücün sonsuzluğunu ifade eden bir sayıdır |
|
Başa dön |
|
 |
harzememo

|
Tarih: Tue Jan 04, 2005 4:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
of bea cevaplara bak, tüm türk halkı filozof zaten.. |
|
Başa dön |
|
 |
kmn

|
Tarih: Tue Jan 04, 2005 4:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
harzememo demiş ki: |
of bea cevaplara bak, tüm türk halkı filozof zaten.. |
Muhahaha...
@madprogrammer : Bende şunu düşünüyorum... Hayat sadece benim için programlanmış ve sürekli aynı döngü içinde olan bir yazılımın parçası... Herşey benim için programlanmış. Hayat benim etrafımda dönüyor. Herşey görevini yapıor mesaa sen o mesajı yolladın benim manyak düşüncelerimi herkese kanıtlamak için. Mesaa herzememı o yazıyı gönderdi beni güldürmek için... Evet bu yazıda bana piyi hatırlatıyor...
Şimdi yine mesaj gönderecekler yine yazılımın bir parçası...
Muhahaha ne ii yazı dimi. |
|
Başa dön |
|
 |
OlcaytoCarlos_

|
Tarih: Tue Jan 04, 2005 6:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
Abi siz daha filmi izlemeden kafayı yemişiniz boşverin izlemeyin siz film milm  |
|
Başa dön |
|
 |
kmn

|
Tarih: Tue Jan 04, 2005 7:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
kmn demiş ki: |
Mesaa herzememe. |
Pardon herzememo  |
|
Başa dön |
|
 |
emo2tr

|
Tarih: Wed Jan 05, 2005 3:46 pm Mesaj konusu: Matematikcinin gozunden Pi |
|
|
Arkadaslar Pi ve e sayilari Transandat dedigimiz sayilar.Yani bunlar aslinda bir seri acilimi.Bu seriyi nerde keserseniz o kadar hassasiyet elde edersiniz.
Bu seriler nedir diye soracak olursaniz.Integralden baska birsey degil.Cemberin uzunlugunu bulmak icin kurulan bir integralde adim araligi sonsuz kucultuldugunde seri de uzar gider.
Ama eski misirlilarin pi sayisini bildigini soylerler ama integral gibi ust seviye operatorler tanimlanmadan nasil basardiklarinida merak etmi yo degilim. |
|
Başa dön |
|
 |
|