Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
kmn

Kayıt: Nov 29, 2004 Mesajlar: 321 Nereden: Nereye gelmiş ülkemizde oyun yapımı...
|
Tarih: Wed Jan 12, 2005 2:43 pm Mesaj konusu: Gm hakkında bikaç soru |
|
|
Arkadaşlar şimdi belki basit ama gm'de bilmediğimbir iki şey var.
1.Gm de room speed'i ayarlayabiliceğim bir kod.
2.Gm de room'da zoom yapabileceğim bir kod.
3.Bir 3d çizim çalışmasını import etme.
4.Variable'siz bir stop_all_sound() kodunun tek tuşla aktif olup kapanması...
Umarım yardımcı olursunuz şimdiden çok tsk...[/code] |
|
Başa dön |
|
 |
SoulOfSilent

|
Tarih: Wed Jan 12, 2005 3:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
3d çizimi ben öğreteyim  |
|
Başa dön |
|
 |
kmn

Kayıt: Nov 29, 2004 Mesajlar: 321 Nereden: Nereye gelmiş ülkemizde oyun yapımı...
|
Tarih: Wed Jan 12, 2005 3:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar karakteri milkshape ile çizdim. + bide şunu soruyorum istediğim meselah 6 objeden birinin roomda görünmesini istiorum. Gm ye nasıl bunun yapmasını isterim??? |
|
Başa dön |
|
 |
SoulOfSilent

|
Tarih: Wed Jan 12, 2005 7:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
senin room dediğin olay zaten 2d bi ortamdan oluşuyo orda 2d sprite lar kullancaksın |
|
Başa dön |
|
 |
OlcaytoCarlos_

|
Tarih: Wed Jan 12, 2005 8:50 pm Mesaj konusu: |
|
|
Az bilgimle yanıtlamaya çalışayım :
Öncelikle kodlarla aramın hiç iyi olmadığını söyleyeyim. Room speed'ini room'a girerek vertical veya horizontal speed'den ayarlayabiliyorsun.
3d'yi import edebilmek için bir dll eklemen şart. Tam hatırlamıyorum ama sanırım ismi Irrlicht3D miydi neydi, GM'in öyle bir dll'si var. Hiç kurcalamadım, resmi sitesinin forumlarından bakabilirsin ve öğrenebilirsin nasıl kullanılacağını. Karışık olduğunu duydum. Ayrıca bir amcam Doom 2'yi yapmayı başarmış bu dll ile. Grafikleri de baya iyiydi
2. mesajında sorduğun soruyu biraz daha açıklayıcı bir şekilde anlatabilir misin? Tam anlayamadım da.. Yani objeyi room'a koyman gerekli bunun için ??? Yok yok, anlamadım ben herhalde. Çünkü yukarıdaki sorulara bakılırsa benim anladığım şekilde bir soruyu mutlaka sormaman gerekli  |
|
Başa dön |
|
 |
kmn

|
Tarih: Thu Jan 13, 2005 3:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ya room speed i ayarlamayı heralda biliyoz . Benim isteğim kod. Çünkü oyunda hergeçen bir süreden sonra room speedin 5 er 5er artmasını istiyorum. room_speed diye bi kod buldum. Şİmdi araştıracağım...
Zoom olayıda şöle mesala adam x : 258 y :96 ta z tuşuna basılınca 3x yakınlaşmasını istiyorum öyle...
Not : Hiç bi bilen yok şu sitede... |
|
Başa dön |
|
 |
kmn

|
Tarih: Thu Jan 13, 2005 5:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
Off bi room speedi bilmediniz. Ben bile buldum. İşte
Kod: |
{
global.thespeed = get_integer('Oyunun hızını seçin:',global.thespeed);
} |
|
|
Başa dön |
|
 |
kmn

|
Tarih: Thu Jan 13, 2005 6:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
SoulOfSilent demiş ki: |
oluşuyo orda 2d sprite lar kullancaksın |
Ben spritelerde rondom olayını biliom benim merak ettiğim objelerle rondom. |
|
Başa dön |
|
 |
|