Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
kmn

Kayıt: Nov 29, 2004 Mesajlar: 321 Nereden: Nereye gelmiş ülkemizde oyun yapımı...
|
Tarih: Mon Mar 28, 2005 5:08 pm Mesaj konusu: C++'da 3d modelleme |
|
|
Arkadaşlar c++ da bir oyun yaptım (varsayarsak). Oyunumda bir adama ihtiyacım var. Adamı 3D ayrı çizip c++ a mı aktarıyorum yoksa tek tek her texture ile kod mu yazıyorum. Mesela ten rengiyle ilgili bir kaplama kullanarak kodlarla daire şekli çiziyorum üstünede (gereken açıdada) saç texturesiyle yine bir daire çiziyorum sonra üste saç gibi küçük daireler ve kareler koyuyorum. Şimdi sorum şu ben bunlardan ilk dediğim "Adamı 3D ayrı çizip c++ a mı aktarıyorma" tekniğiyle mi diğer tekniklemi c++ da 3d bir obje room'a ekleniyor |
|
Başa dön |
|
 |
Sith

|
Tarih: Tue Mar 29, 2005 6:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
kmn... sen kac aydir napiyosun bu forumda? |
|
Başa dön |
|
 |
badman

|
Tarih: Tue Mar 29, 2005 6:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
Erkin'i kendi haline bırakın  |
|
Başa dön |
|
 |
3ddreams

|
Tarih: Tue Mar 29, 2005 7:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
C++ ta dx veya ogl kullanarak bir oyun yapacağını varsayarsak çok nadir durumlarda basit yapılı objeleri kodlarla oluşturabilirsin. Bunun haricinde modelleri dışarıdan bir dosyadan okutursun. Bu model dosyalarını bir modelleme aracı kullanarak oluşturursun, modele animasyon uygularsın falan filan... |
|
Başa dön |
|
 |
madprogrammer

Kayıt: Jun 10, 2004 Mesajlar: 290 Nereden: İstanbul // Üsküdar
|
Tarih: Wed Mar 30, 2005 12:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
offff oooooffff ya bak kmn önce insan bir dökümanlar bölümüne bakar önce. şimdi gelelim soruna. Öncelikle senin ne kadar c++ bildiğini biliyorum ve senin seviyene göre şu an için bir model yükletmen ve chunk bilgilerini okutman animasyon verileri falan zor imkansız değil ama zor. Önce bir temelini öğren bu işin c++'da nasıl kurulur bir 3d ortam ardından kaplama yükletme falan ve en nihayetinde model yükletirsin bir de dökümanlarda 3ds ile ilgili dkümana bir bak. Materyal özellikleri falan yok o ama yine de yükletiyor modeli... |
|
Başa dön |
|
 |
|