Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

Forumlar

strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]

oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - Kabusta Kaybolmak
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

Kabusta Kaybolmak
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Duyurular
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
proximity

Nereden: istanbul

MesajTarih: Fri Apr 29, 2005 12:23 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bi dakka ya kafam karıştı.Gord10 sen demişsin ki demo yurt dışında cok tutuldu.Bu, şu anda yapmakta oldugun oyunun demosu mu? çünkü verdiğin linke baktım ve most popular last week te senin oyununu goremedim.Yanlız 2.sırada Great Stroke Off oyununu gördüm.Yanılmıyorsam sen bu oyun için mini bir oyun yazmıştın ama o oyun da sana ait değil.Barbarian diye biri yapmış."Most popular last week" te senin oyununun demosu yok
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Gord10

Nereden: Ankara

MesajTarih: Fri Apr 29, 2005 1:38 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

proximity demiş ki:
bi dakka ya kafam karıştı.Gord10 sen demişsin ki demo yurt dışında cok tutuldu.Bu, şu anda yapmakta oldugun oyunun demosu mu? çünkü verdiğin linke baktım ve most popular last week te senin oyununu goremedim.Yanlız 2.sırada Great Stroke Off oyununu gördüm.Yanılmıyorsam sen bu oyun için mini bir oyun yazmıştın ama o oyun da sana ait değil.Barbarian diye biri yapmış."Most popular last week" te senin oyununun demosu yok

AGS'nin web sitesindeki "Most popular last week" listesi her hafta güncelleniyor (adı üstünde), ve Karanlık Ormanda Kayıp'ın demosunun o listede olduğu hafta 12 Aralık'taydı.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
proximity

MesajTarih: Sat Apr 30, 2005 2:18 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ne bileyim sen öyle belirtmeyince yani "şu anda göremezsiniz eskiden listedeydi" demeyince bende şaşırdım bir an. Bu arada kaynak kodunu yayınladığın foruma baktım. Acayip karışık görünüyor.Orada bir hata yaptın mı oyun çalışmaz dimi? Ama tebrik ederim AGS'yi yutmuşsun resmen.Bütün o kodları bir araya getirip çalışmasını sağlamak büyük ustalık ister.Hakikaten AGS'de master olmuşsun
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
1988anil

MesajTarih: Sat Jun 04, 2005 3:05 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şimdi ags için türkçe bir bir yazı hazırlıyor gor10 çok güzel olacak vallahi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder
Gord10

MesajTarih: Thu Jun 09, 2005 8:04 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu arada oyunun için bir trailer hazırladım.
http://www.gamersport.net/largo/litntrailer.rar
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
proximity

MesajTarih: Thu Jun 09, 2005 11:52 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu oyun ticari bir oyun mu olacak? Sponsoru olan bir şirket vardı galiba.Sponsor varsa oyun parayla satılacak dimi?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Gord10

MesajTarih: Fri Jun 10, 2005 12:52 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hayır, oyun bittiği zaman ücretsiz olarak indirilecek.
Başa dön
Gord10

MesajTarih: Sat Jun 11, 2005 8:20 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1988anil demiş ki:
şimdi ags için türkçe bir bir yazı hazırlıyor gor10 çok güzel olacak vallahi

Yazıyı bitirdim.
http://www.geocities.com/akk13us/agsmakale.htm
Başa dön
proximity

MesajTarih: Sun Jun 12, 2005 12:45 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yeni başlayanlar için güzel bir makale.Ama eğer zamanın varsa scripting ile ilgili detaylı bir yazı yazabilirmisin? Hala bazı script konutlarının ne anlama geldiğini kavrayamadım.Örnek:
- StrToInt
- string buffer (buffer neresi?)
- string number (number sözcüğünü program otomatik olarak tanıyor mu?Tanıyorsa number=1 dediğimiz zaman ekranda 1 sayısını göstermesi lazım değil mi?)
- Ayrıca inventory GUI hazırlamak için de nasıl bir yol izlemeliyiz?

Yazını bekleyemiycem:Sorularıma cevap lütfen Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Gord10

MesajTarih: Sun Jun 12, 2005 1:05 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aslında stringler hakkında ben de çok fazla şey bilmiyorum. Verdiğim bilgiler yanlış olabilir.

StringToInt: String şeklindeki bir değeri galiba GlobalInt'e çeviriyor. Mesela bir string "ahmet", "uyihgdw" değil de "53" ise bu kodu kullandığımız zaman istediğimiz bir GlobalInt, 53'e eşitleniyor. (sanırım bir text box'a rakam girerken bu komut kullanılıyor.)

string buffer: Galiba aslında "buffer" diye bir şeyi help dosyasını yazarken koymuşlar. Yani help dosyasında "buffer" kodunun geçtiği scriptlerde "name" falan da yazsak script'in işlevi değişmiyor. (Ama bu sadece benim tahminim, tamamen sıkmış ta olabilirim, bence bu soruyu benden daha iyi programlama bilen birine sorsan iyi olur).

string number: Sanırım otomatik olarak number sözcüğünü tanımıyor. Yani "number" yerine "zhj" yazsak da bir şey değişmeyecek. Oradaki number'ı sonra biz kendimiz bir sayıya tanımlamalıyız. (ama bu da yanlış olabilir.)

Inventory GUI: GUIs bölümünde "Add GUI Inventory Window" diye bir buton var, onunla içinde inventory item'larının saklandığı bir GUI yapabiliriz. Inventory penceresine scroll özelliği eklemek için de "btnInvDown_Click" ve "btnInvUp_Click" komutlarına sahip olan iki tane button yapmamız lazım.
Başa dön
Gord10

MesajTarih: Sun Jun 12, 2005 1:09 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet, çok fazla "galiba" ve "sanırım" kelimesi kullandığımın farkındayım. Ama şimdiye kadar oyunlarımda çok az string içeren kod kullandım ve stringler konusunda tecrübeli değilim. Sana yanlış bilgi vermek istemem. Yine de eğer dediklerim doğru çıkarsa mutlu olurum Smile (mesela aslında buffer diye özel bir şeyin olmaması)
Başa dön
Gord10

MesajTarih: Sun Jun 12, 2005 1:11 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bi de trailer'ı kimse izlemedi mi? Sad AGS forumlarında çok sevmişlerdi
http://www.bigbluecup.com/yabb/index.php?topic=21198.msg259458#msg259458
Başa dön
proximity

MesajTarih: Sun Jun 12, 2005 1:42 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim bu stringlerde en çok kafamı kurcalayan şey stringin yanına kafamızdan da birşey yazabiliriz ama bazı sözcükleri program otomatik olarak tanıyor number da bunlardan biri mi diye merak ettim.

Bir de demişsin ki benden daha iyi bilen birine sor. Türkçe bilen ve senden daha iyi bilen biri var mı AGS 'yi? ingilizce tutoriallara baktığımda string konusunda birşey eksik kalıyor hep.stringin 250 karaktere kadar text yazısı olduğunu biliyorum ama bazı zamanlar string komutuyla ekrana yazı taşıyamıyorum.

Ya kusura bakma 6.2 MB mış bende dialup bağlantı var indirmesi uzun sürüyo ve indirirken de başka birşeyle ilgilenemiyorum hızı düşüyor bu sefer.
ADSL olsaydı mutlaka bakardım Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
gamexa

MesajTarih: Sun Jun 12, 2005 12:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Trailer cok etkileyici olmus. Senaryo ve ortamlar yeterince korkunc. Cok basarili, eline saglik. Oyunu heyecanla bekliyorum. (bazi ingilizce text hatalari var)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
DG

Nereden: Eskişehir

MesajTarih: Sun Jun 12, 2005 1:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

trailer güzel olmuş. 386'ımda oynadığım oyunların introlarını hatırlattı (özellikle çözünürlük ve renk derinliği etkili oldu)

Keşke model ve ses konusunda sana yardım eden birileri olsa da materyal için başka kaynaklara gitmesen. Yine de Silent Hill 2'nin müziği fena kaçmamış. İyi birleştirmişsin.

Bu arada çocuğun "disability"si neydi? Ben mi kaçırdım yoksa trailer söylemiyor mu?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Duyurular Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Sonraki
6. sayfa (Toplam 13 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız