Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
proximity

|
Tarih: Fri Apr 29, 2005 12:23 am Mesaj konusu: |
|
|
bi dakka ya kafam karıştı.Gord10 sen demişsin ki demo yurt dışında cok tutuldu.Bu, şu anda yapmakta oldugun oyunun demosu mu? çünkü verdiğin linke baktım ve most popular last week te senin oyununu goremedim.Yanlız 2.sırada Great Stroke Off oyununu gördüm.Yanılmıyorsam sen bu oyun için mini bir oyun yazmıştın ama o oyun da sana ait değil.Barbarian diye biri yapmış."Most popular last week" te senin oyununun demosu yok |
|
Başa dön |
|
 |
Gord10

|
Tarih: Fri Apr 29, 2005 1:38 am Mesaj konusu: |
|
|
proximity demiş ki: |
bi dakka ya kafam karıştı.Gord10 sen demişsin ki demo yurt dışında cok tutuldu.Bu, şu anda yapmakta oldugun oyunun demosu mu? çünkü verdiğin linke baktım ve most popular last week te senin oyununu goremedim.Yanlız 2.sırada Great Stroke Off oyununu gördüm.Yanılmıyorsam sen bu oyun için mini bir oyun yazmıştın ama o oyun da sana ait değil.Barbarian diye biri yapmış."Most popular last week" te senin oyununun demosu yok |
AGS'nin web sitesindeki "Most popular last week" listesi her hafta güncelleniyor (adı üstünde), ve Karanlık Ormanda Kayıp'ın demosunun o listede olduğu hafta 12 Aralık'taydı. |
|
Başa dön |
|
 |
proximity

|
Tarih: Sat Apr 30, 2005 2:18 am Mesaj konusu: |
|
|
Ne bileyim sen öyle belirtmeyince yani "şu anda göremezsiniz eskiden listedeydi" demeyince bende şaşırdım bir an. Bu arada kaynak kodunu yayınladığın foruma baktım. Acayip karışık görünüyor.Orada bir hata yaptın mı oyun çalışmaz dimi? Ama tebrik ederim AGS'yi yutmuşsun resmen.Bütün o kodları bir araya getirip çalışmasını sağlamak büyük ustalık ister.Hakikaten AGS'de master olmuşsun |
|
Başa dön |
|
 |
1988anil

|
Tarih: Sat Jun 04, 2005 3:05 am Mesaj konusu: |
|
|
şimdi ags için türkçe bir bir yazı hazırlıyor gor10 çok güzel olacak vallahi |
|
Başa dön |
|
 |
Gord10

|
|
Başa dön |
|
 |
proximity

|
Tarih: Thu Jun 09, 2005 11:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu oyun ticari bir oyun mu olacak? Sponsoru olan bir şirket vardı galiba.Sponsor varsa oyun parayla satılacak dimi? |
|
Başa dön |
|
 |
Gord10

|
Tarih: Fri Jun 10, 2005 12:52 am Mesaj konusu: |
|
|
Hayır, oyun bittiği zaman ücretsiz olarak indirilecek. |
|
Başa dön |
|
 |
Gord10

|
|
Başa dön |
|
 |
proximity

|
Tarih: Sun Jun 12, 2005 12:45 am Mesaj konusu: |
|
|
Yeni başlayanlar için güzel bir makale.Ama eğer zamanın varsa scripting ile ilgili detaylı bir yazı yazabilirmisin? Hala bazı script konutlarının ne anlama geldiğini kavrayamadım.Örnek:
- StrToInt
- string buffer (buffer neresi?)
- string number (number sözcüğünü program otomatik olarak tanıyor mu?Tanıyorsa number=1 dediğimiz zaman ekranda 1 sayısını göstermesi lazım değil mi?)
- Ayrıca inventory GUI hazırlamak için de nasıl bir yol izlemeliyiz?
Yazını bekleyemiycem:Sorularıma cevap lütfen  |
|
Başa dön |
|
 |
Gord10

|
Tarih: Sun Jun 12, 2005 1:05 am Mesaj konusu: |
|
|
Aslında stringler hakkında ben de çok fazla şey bilmiyorum. Verdiğim bilgiler yanlış olabilir.
StringToInt: String şeklindeki bir değeri galiba GlobalInt'e çeviriyor. Mesela bir string "ahmet", "uyihgdw" değil de "53" ise bu kodu kullandığımız zaman istediğimiz bir GlobalInt, 53'e eşitleniyor. (sanırım bir text box'a rakam girerken bu komut kullanılıyor.)
string buffer: Galiba aslında "buffer" diye bir şeyi help dosyasını yazarken koymuşlar. Yani help dosyasında "buffer" kodunun geçtiği scriptlerde "name" falan da yazsak script'in işlevi değişmiyor. (Ama bu sadece benim tahminim, tamamen sıkmış ta olabilirim, bence bu soruyu benden daha iyi programlama bilen birine sorsan iyi olur).
string number: Sanırım otomatik olarak number sözcüğünü tanımıyor. Yani "number" yerine "zhj" yazsak da bir şey değişmeyecek. Oradaki number'ı sonra biz kendimiz bir sayıya tanımlamalıyız. (ama bu da yanlış olabilir.)
Inventory GUI: GUIs bölümünde "Add GUI Inventory Window" diye bir buton var, onunla içinde inventory item'larının saklandığı bir GUI yapabiliriz. Inventory penceresine scroll özelliği eklemek için de "btnInvDown_Click" ve "btnInvUp_Click" komutlarına sahip olan iki tane button yapmamız lazım. |
|
Başa dön |
|
 |
Gord10

|
Tarih: Sun Jun 12, 2005 1:09 am Mesaj konusu: |
|
|
Evet, çok fazla "galiba" ve "sanırım" kelimesi kullandığımın farkındayım. Ama şimdiye kadar oyunlarımda çok az string içeren kod kullandım ve stringler konusunda tecrübeli değilim. Sana yanlış bilgi vermek istemem. Yine de eğer dediklerim doğru çıkarsa mutlu olurum (mesela aslında buffer diye özel bir şeyin olmaması) |
|
Başa dön |
|
 |
Gord10

|
|
Başa dön |
|
 |
proximity

|
Tarih: Sun Jun 12, 2005 1:42 am Mesaj konusu: |
|
|
Benim bu stringlerde en çok kafamı kurcalayan şey stringin yanına kafamızdan da birşey yazabiliriz ama bazı sözcükleri program otomatik olarak tanıyor number da bunlardan biri mi diye merak ettim.
Bir de demişsin ki benden daha iyi bilen birine sor. Türkçe bilen ve senden daha iyi bilen biri var mı AGS 'yi? ingilizce tutoriallara baktığımda string konusunda birşey eksik kalıyor hep.stringin 250 karaktere kadar text yazısı olduğunu biliyorum ama bazı zamanlar string komutuyla ekrana yazı taşıyamıyorum.
Ya kusura bakma 6.2 MB mış bende dialup bağlantı var indirmesi uzun sürüyo ve indirirken de başka birşeyle ilgilenemiyorum hızı düşüyor bu sefer.
ADSL olsaydı mutlaka bakardım  |
|
Başa dön |
|
 |
gamexa

|
Tarih: Sun Jun 12, 2005 12:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
Trailer cok etkileyici olmus. Senaryo ve ortamlar yeterince korkunc. Cok basarili, eline saglik. Oyunu heyecanla bekliyorum. (bazi ingilizce text hatalari var) |
|
Başa dön |
|
 |
DG

|
Tarih: Sun Jun 12, 2005 1:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
trailer güzel olmuş. 386'ımda oynadığım oyunların introlarını hatırlattı (özellikle çözünürlük ve renk derinliği etkili oldu)
Keşke model ve ses konusunda sana yardım eden birileri olsa da materyal için başka kaynaklara gitmesen. Yine de Silent Hill 2'nin müziği fena kaçmamış. İyi birleştirmişsin.
Bu arada çocuğun "disability"si neydi? Ben mi kaçırdım yoksa trailer söylemiyor mu? |
|
Başa dön |
|
 |
|