Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

Forumlar

strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]

oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - Oyun yapmak için !!!
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

Oyun yapmak için !!!
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Yeni Başlayanlar (Ben de oyun yapmak istiyorum)
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
sorcerer

MesajTarih: Sun Jun 12, 2005 6:53 pm    Mesaj konusu: Oyun yapmak için !!! Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba arkadaşlar
siteyi yeni öğrendim daha gerçekten bu siteyi yapana teşekkür ediyorum çok iyi düşünmüş herkezin görmesi gereken bir sitesi ( Oyun programcıları için )

ben şimdi oyun yapmak istiyorum bu ilk deneyimim olacak 3D Action bi oyun yapmak istiyorum Tomb Raider tarzı bişeyler.. Biliyorum çok zor olacak hadi ordan falan diyorsunuz ama yapacam

anladıklarıma göre C++ ve open GL yetiyor tabi istersek Direct x kullanabiliyoruz open gl ile yaparsak mobilede uyarlıyabiliyoruz..

ben şimdi oyun yapmak için hangi araçlara ihtiyacım war..
hangi programlraı kullanayım
yani şunu kullan deyip geçmeyin. Şunu Kullan Şundan Dolayı Şunu kullanırsan şunu yapabilirsin şunu yapamassın gibi anlatırsanız m.olurum

şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Nomax

Nereden: Bakırköyden.Yeni taşındık da...

MesajTarih: Sun Jun 12, 2005 7:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hepsinden önce bol bol oku, teknik bilgi değil de bi oyun nasıl yapılır, aşamaları nelerdir gibisinden.Burada bi döküman olacaktı çevirilmiş ona bi bakıver.Teknik konuları sonra konuşalım.Çünkü böyle bir oyunu yapmak, tüm zamanını harcasan ve deliler gibi uğraşsan bile en az 2.5 - 3 yılını alacaktır.Gözünü korkutmak gibi olmasın ama gerçekler böyle ve böyle bir projeye başlamadan önce bir ton oyun yapman gerekecek ki tecrübe ancak böyle kazanılıyor Sad Başarılar...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
zeynep

MesajTarih: Tue Jun 14, 2005 4:06 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sadece opengl ve c++ yetmiyor bence. Çünkü ihtiyacın olacak zor nesneleri(karakterler, hayvanlar vb..) Opengl ile çizmek çok zordur. Bunları çizmek için 3d studio max ve benzeri programlardan yararlanmanı tavsiye ederim. Daha sonra bu nesneleri Deep Exploration gibi dönüştürücü programlarla cpp uzantılı bir dosyaya dönüştürüp gerekli matematiksel tanımlamaları, kaplama kordinatlarını ve normalleri elde edip OpenGL e aktarabilirsin....
Kolay gelsin
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
MD-C

Nereden: Dünya.Türkiye(54)

MesajTarih: Tue Jun 14, 2005 5:03 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Önce Buraya Bak! daha sonra, Buraya Bak!, Bitti! Smile İşte Oyun Programcısısın ve Birazda Animasyoncu, eh birazcıkta Müzikten anlayan hee birde Kaplamacı...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
XDman

Nereden: Konya

MesajTarih: Tue Jun 14, 2005 5:55 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Senin dediğine göre c++ biliyormuşun en önemlisi bu.sana kullanman için 2 seçenek var.Biri GL diğeri Drx seç beyen ondan sonra haritaları yapma için maya radiant 3dsmax gibi prgler kullanabilirsin.ama en önemlişey senin yapacağın motor.internette bir çok oyunun kodları var onlardan kesinlikle am kesinlikle yararlan.sana çok mesafe atlattırır.Ve oyun yapacam diyorsan HİÇÇ VAZGEÇMEYECEKSİN
Bence böyle
Başarılar.................
Laughing Laughing Laughing Laughing
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder MSN Messenger
sinan

Nereden: GaziantepG-MAX

MesajTarih: Wed Jun 29, 2005 3:28 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sana Game maker diyorum başka birşey demiyorum.Çünkü o yazılımda farkında olmadan javascript'i öğreniyorsun. Wink
Şahsen ben bunda öğrendim. Cool Düzenli çalışmadan sonra 1 ayda platform oyunu yapabilirsin.Yani oyun yapma mantığını kavrayabilirsin.

sinanmaster@yahoo.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder MSN Messenger
someuser

MesajTarih: Wed Jun 29, 2005 3:44 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu bir tek bizim ülkemizde var herhalde:
Daha önce henüz hiçbir şey yapmamış olmak ve ilk başlayacağı projeyi Tomb Raider tarzı bir aksiyon oyunu seçmek. Bu nedir cesaret mi ? , cahillik mi ? yoksa söylemek istemediğim başka bir şey mi ?
Daha hangi programların bile kullanıldığını/kullanılabileceğini bile bilmeden ve muhtemelen bir üçgen bile nasıl çizdirilir yardım almadan yapamayan bir zihniyet nasıl oluyor da bu kadar fazlaca var etrafta ?
Onlarca mesaj okudum bu şekilde ve artık bir şeyler yazmak istedim.
Hepsi aynı şekilde başlıyor hemen hemen:
"Ben bir projeye başlayacağım. Doom3 tarzı ya da half life tarzı olacak."
Sonra hemen ekliyor arkadaş:
"Hangi programları kullanmam gerek ? C++ nasıl öğrenebilirim ? Opengl ne işe yarıyor ?"
Söylediklerimden kimse alınmasın, burada ne yalan var ne de abartı.
Oyun yapmaya başlamak yaptığınız işin en son aşamalarından birisi. Önce kullandığınız ekipmana (c++, opengl, directx, vs.) iyice hakim olun bakalım. Bu da en az 2 yıl demektir. Bu şekilde hiç bir şey bilmeden ve de tecrübe sahibi olmadan ütopyalar peşinde koşmak hem size, hem de size inanan insanlara hayal kırıklığı yaşatır.
Biz niye herşeyi bu kadar basit algılıyoruz ?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
KePhReNZ

Nereden: İzmir

MesajTarih: Wed Jun 29, 2005 4:06 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba,

Cevap çok basit, oyunları hala korsan kullanıyoruz Smile Ucuz zannediyoruz emeği, arkasında yatanı pek göremiyoruz ...

Korsana karşıyımda diyemiyorum alla karetmesinki, eğer bir EA bir oyunu avrupadaki fiyatından kakalamaya çalışırsa banada onu almayarak, kopya kullanarak cezalandırıyorum, pek net söliim.

Doom3 tam tamına 100milyon , ohaaaaa, ohaaaaaa... Amerikada kişi başına düşen gelir Türkiyedekinin 10 katı, napıyoruz böyle biz ohaaaa

Microsoft Windowsu 70 dolara satıyor, lütfen mantık çerçevesi çizelim...

Birileri bu işe el atıp, mantıklı fiyatlarda oyunlar satmaya başlarsa, bizde o oyunları 100 mil deil tabi, mantıklı fiyatlardan 3 er 5 er diilde, 1 er 1 er biraz zorlanarak alırsak o zaman C++ örenmeye nereden başlayabilirim, HL2 gibi bir projem var demez, diyemez ...

Kızıyorum korsana, ama kadın gibi, ne onla nede onsuz ...

Saygılarımla,
Ahmet Bilgili
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder
Nomax

MesajTarih: Wed Jun 29, 2005 5:34 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eğer bu ülkede oyun piyasası yerine korsan piyasası varsa ve adam bu ülkeden para kazanamayacağını yani satamayacağını biliyorsa neden ucuz fiyatlara satsın ki? Bu bi yana adam göndermeye bile tenezzül etmiyor....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
asyncore

Nereden: Gevrek, darı ve çiğdem yenen yerden

MesajTarih: Wed Jun 29, 2005 8:59 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Peki bu kısır döngü müdür acaba?
Fiyatlar yüksek olduğu için mi korsana kaçılıyor?
Yoksa korsan satılıp orijinalden kazanç az olduğu için mi orijinalin fiyatı yükseliyor?

Bence fiyat düşük de olsa korsana kaçılacak, kendimizi kandırmayalım. O yazılımların kopyası varken orijinaline para vermek gibi bir "enayiliği" kabullenmez benim uyanık halkım.

Fiyat düşerse korsan azalır mı?
Azalır ama hala ciddi oran korsan olur. Bunu anlamak için istediğimiz oyun fiyatına satılan (10~20 YTL) müzik CDlerine ve kitaplara bakın. Sizce alım gücü bu kadar düşük mü?
Başa dön
KePhReNZ

MesajTarih: Wed Jun 29, 2005 9:18 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Deadlock ların engellenmesi için sebeplerden birinin ortadan kaldırılması gerekir. Ancak bu şekilde deadlock kalkar. Almanyada korsan yokmu, hayır tabiki var, ama birçok insan gidip paşa paşa orjinal alıyor oyununu.

Eğer bu kısır döngü kırılacaksa bir noktada kırılmalı, bu da bir dönemi sancılı yapar ( bknz : dolar 1.800 YTL olmustu simdi 1.3000 ).

Uyanık halkım birgün orjinali kullanmaya başlayacaktır. Örneğin ben fiyat uygun oldukça sevdiğim dvd filmeri topluyorum, halbuki divx leride var.

Bence fiyatlar düşürülürse insanlar oyunların orjinallerini almaya başlar. Birde EA hiç satamamaktansa biraz olsun satmayı düşünmeyecek kadar akıllı değilse bu düşündürücüdür. Piyasa zamanla oluşacak birşeydir, bugüne kadar yoktu ama mantıklı adımlarla oluşturulabilir

Saygılarımla,
Ahmet Bilgili
Başa dön
Nomax

MesajTarih: Wed Jun 29, 2005 9:28 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İş aslında sadece bize düşmüyor.Çok daha ciddi yaptırımların ve sık sık yapılan aramaların da gündeme gelmesi, uygulanması lazım.Mesela dün bilgisayarcı tanıdığımın dükkanına gittim oyunlar yoktu, dedim nerede senin kopyalar, dedi bugün arama varmış eve götürdüm.3-4 saat kaldım orada sohbet etmek için, en az 15 kişi geldi oyun sormak için hepsi de eli boş döndü.Teki kopya bulamayınca orjinalleri karıştırdı fakat aradığı oyunu bulamadığını söyledi...Bence halktan önce hükümet bu işi biraz ciddiye almalı...

Bu arada Deadlock nedir ya? Kısır döngü gibi güzel türkçe kelimeler varken ne gerek var bunlara, dimi ama?
Başa dön
asyncore

MesajTarih: Wed Jun 29, 2005 9:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Geçişlerin sancılı olacağı konusunda katılıyorum. Geçişler hep sancılıdır.
Bilinçli kesim oldukça az, fiyat düşük olsa da korsana itibar edenlerin sayısı bir hayli olacaktır. Ama en azından bilinçi bir çekirdek kesim zamanla büyüyebilir. Tabi bunu firmaların da bu kesime yardımcı olmasıyla sağlayabiliriz. Aslında akım başlatanlar var. (Mesela Gizland)

Bütün buna rağmen, ben bunun bu kadar kolay olmayacağını düşünüyorum. Sancılı işte...
Başa dön
KePhReNZ

MesajTarih: Wed Jun 29, 2005 10:09 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba,

Kısır döngü ile deadlock tam aynı şey değil. Tüm kısır döngüler deadlocktur ama tüm deadlocklar kısır döngü değildir. Bu açıdan bir kısır döngünün çözümünde deadlock çözümleri kullanılabilir. Burada deadlock tanımı özellikle kullandım, deadlocka pek türkçesi kullanılmaz ama olsun ölükilit diyelim ona Smile

Saygılarımla,
Ahmet Bilgili
Başa dön
asyncore

MesajTarih: Wed Jun 29, 2005 10:18 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İşletim sistemlerinde deadlock diye bahsedilir hep. Ölükilit de diyorlar bazen evet, ama o da çok oturtma oluyor Laughing

Çıkmaz desek daha doğru olur sanırım.

Ancak şu da varki deadlock dendiği zaman tam olarak neden bahsedildiğini rahatlıkla anlayabiliyorum.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Yeni Başlayanlar (Ben de oyun yapmak istiyorum) Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız