Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

Forumlar

strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]

oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - Cevap Akışı
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

Cevap Akışı
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Programlama Dilleri ve Algoritmalar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
MD-C

Nereden: Dünya.Türkiye(54)

MesajTarih: Fri Jul 29, 2005 1:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

AAS nedir bilmiyorum, bi bakayım Google'a dedim:

Alıntı:
Doom3 AAS format is very open and the environment sampling functionality

Doom3 AAS formatı, baya bir kullanışlı bişi miş? Tek bildiğim bu, biraz daha bakınayım, birşeyler kaparsam, paylaşırım!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
OsmanTuran

Nereden: Mersin - K.Maraş gel-git halinde

MesajTarih: Sat Jul 30, 2005 7:17 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hep topic i guncel tutmak adina hem de son mesajimda vaktimin olmamasindan dolayi cok sey yazamamamdan dolayi AAS hakkinda bildigim teorik ama uygulanmamis bilgileri aktarayim.

Doom3 SDK dokumanlarinda cok acik olmasa da dynamic AAS sistemi hakkinda bilgi verilmis bizim Carmack kadar adi cok gecmeyen ama id icin cok iyi kodlar yazan Mr Elusive tarafindan yazilmis kodlar yine (bilen bilir Quake2 deki bot sistemi olan Gladiator un AAS sistemi de onun eseriydi, Quake3 unde)

Sistemi ozetle (kod dosyasinin basinda yazilan onsozden anladiklarim) soyle isliyor:
Once obstacle lar belirleniyor. Sonra bunlarin OBB leri yer duzlemine project ediliyor (iyi de ortam 3D yer duzlemi nereden cikti) sonra bu obstacle lara gore right ya da left hand kurallari uygulanarak path bulunuyor(mus).

Ama nasil?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
OsmanTuran

MesajTarih: Mon Aug 01, 2005 11:17 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet, madem MD-C efendi boyle bisey baslattin ben de durur muyum? Very Happy Aha bi soru daha:
Simdi malum herkes JPEG, MP3 falan kullaniyor. Anladik MP3 lisansi cok pahali hic kullanma daha iyi tarzinda bisey. Ama JPEG olayi nasil? Yani ben mesela bi tane ogretim uyesinin pascal a cevirdigi bir kac bin satirlik bir kodu kullaniyorum JPEG ler icin. Simdi ben bu JPEG kodunu kullaniyorum diye bir kuruma para odemem gerek mi? (Ogretim uyesinin oyle bir talebi yok). Yani demek istedigim MP3 gibi mi durum? Yoksa DDS kullanacam baslarim JPEG ine diyecem Razz
Başa dön
DG

Nereden: Eskişehir

MesajTarih: Mon Aug 01, 2005 12:03 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

OsmanTuran demiş ki:
Evet, madem MD-C efendi boyle bisey baslattin ben de durur muyum? Very Happy Aha bi soru daha:
Simdi malum herkes JPEG, MP3 falan kullaniyor. Anladik MP3 lisansi cok pahali hic kullanma daha iyi tarzinda bisey. Ama JPEG olayi nasil? Yani ben mesela bi tane ogretim uyesinin pascal a cevirdigi bir kac bin satirlik bir kodu kullaniyorum JPEG ler icin. Simdi ben bu JPEG kodunu kullaniyorum diye bir kuruma para odemem gerek mi? (Ogretim uyesinin oyle bir talebi yok). Yani demek istedigim MP3 gibi mi durum? Yoksa DDS kullanacam baslarim JPEG ine diyecem Razz

http://en.wikipedia.org/wiki/Jpeg

Bizi etkileyen fazla bir şey yok sanırım. Ama içinde alfa kanalı olan, katman (layer) destekleyen (bu biraz standart dışı ama olsun), kayıpsız (loseless) .PNG gibi bir format varken ben üstüne para verseler .JPG kullanmam.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
DG

MesajTarih: Mon Aug 01, 2005 12:09 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yıldırım Düzeltme:

.PNG'nin farkı oyunlarda belirli olmaz. Alfa kanalını kaplamayı ele geçirdiksen sonra resmin formatı ne olursa olsun bir şekil elde ederiz, zor veya kolay. Katmanların bir anlamı yok zaten oyun içinde benzer yapılar oluşturulabilir. Kayıpsız olmasının da fazla anlamı yok zaten transformasyona tâbi tutulunca hepsi loosy gibi duruyor Smile

Ama onun dışında iyidir .PNG
Başa dön
devreci

MesajTarih: Mon Aug 01, 2005 6:07 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar konu farklı yöne kaymış ama

böyle bişey var:

Four-Character Codes (FOURCC)

directx sdk'da gördüm karakteri verince mesala 'J','P','G', diyip inte çevirip
bitmap infoda koydumuydu jpg,mjpg filan hepsini açıyor ben yapamadım
hemde windows standart dll'de var. win95 sdk'dada görmüştüm ama
kullanamadım.

kemik konusuna gelince tasarım yapıldıktan sonra hiç sin,cos ve atan
kullanmadan sadece elde olan normal verileri ile çalışan kemik sistemi
yapmaya çalışıyorum şu an programı yapmaya başladım eğer başarılı
olursam sizinle paylaşmakdan gurur duyarım. daha önce tek normal
ve w ile döndürme sistemi yapmıştım ama atan ve sonra sin cos kullanıldığı için baya yavaşdı
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
OsmanTuran

MesajTarih: Mon Aug 01, 2005 6:44 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

@DG:
Evet, haklisin ben de severim PNG yi. Zaten sıkıştırması bildigimiz inflate yani bildigimiz ZIP maksimum sıkıştırması (ZIP in default sıkıştırması, bildiginiz gibi ZIP birkac sıkıştırma yontemi destekliyor ama sonucta neredeyse hepsi huffman yontemlerini kullaniyor). Lossless olmasi buradan kaynaklaniyor. Ha bi de TGA gibi alpha kanalini desteklemesi de cabasi. Ama sonucta JPEG in yeri apayri. Verdigin linktede acik secik lisansla ilgili bilgi bulamadim (license konularinda cok cok zayifim da Embarassed ). Sonuc olarak daha aciklayici bilgi verebilirseniz arkadaslar sevinirim. Mesela cogu programda "Bu program, Independent JPEG Group çalışmasını içerir" gibisinden bir yazi bulunuyor. Acaba lisans sarti soyle ucundan azicik Mozilla tarzinda birsey mi? Ne dersiniz?
Başa dön
DG

MesajTarih: Mon Aug 01, 2005 7:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

OsmanTuran demiş ki:
@DG:
Evet, haklisin ben de severim PNG yi. Zaten sıkıştırması bildigimiz inflate yani bildigimiz ZIP maksimum sıkıştırması (ZIP in default sıkıştırması, bildiginiz gibi ZIP birkac sıkıştırma yontemi destekliyor ama sonucta neredeyse hepsi huffman yontemlerini kullaniyor). Lossless olmasi buradan kaynaklaniyor. Ha bi de TGA gibi alpha kanalini desteklemesi de cabasi. Ama sonucta JPEG in yeri apayri. Verdigin linktede acik secik lisansla ilgili bilgi bulamadim (license konularinda cok cok zayifim da Embarassed ). Sonuc olarak daha aciklayici bilgi verebilirseniz arkadaslar sevinirim. Mesela cogu programda "Bu program, Independent JPEG Group çalışmasını içerir" gibisinden bir yazi bulunuyor. Acaba lisans sarti soyle ucundan azicik Mozilla tarzinda birsey mi? Ne dersiniz?

Evet senin dediğin gibi (IE'nin Hakkında kısmında bile yazar). Ama bundan önce Wikipedia'da yazan gibi firmanın biri çıkmış JPEG Group'un gevşekliğinden dolayı JPG'in streamli halini patentlemiş. Sonra JPG encoding yapan yazılımların sahibi firmalardan tonla para kopartmış işin özeti. Bunun üzerine JPG 2000 için kolları sıvamışlar. Ama bu gevşeklikten sonra insan çıkıp bu gruba güvenir mi onu bilemem Smile DirectDrawSurface'lar hakkında henüz fazla bir bilgim yok ama insan .PNG varken neden rahatlıkla hay .JPG'ine demesin?
Başa dön
OsmanTuran

MesajTarih: Mon Aug 01, 2005 8:23 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

@DG:
Hay gozunu sevim ben de diyordum su JPG 2000 ne demeye cikardilar. Demek hikayesi buymus. DDS e gelince eyvallah diyorum sadece vector quantisation destekledigi için cok fazla sıkıştırmasa da yinede iyi sonuclar veriyor ama JPEG hakkaten iyi. (tek oyunlar icin konusmuyorum yoksa DDS kraldir! Very Happy ). Tamam ikna ettiniz beni oyun motorumdan JPEG implement ini kaldiriyorum. Zaten .exe yi cok sisiriyor. Sadece DDS ve TGA destekleyeceğim Razz
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Programlama Dilleri ve Algoritmalar Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız