Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
ercoolman

Kayıt: Mar 27, 2005 Mesajlar: 54 Nereden: İzmir/Türkiye - Dünya
|
Tarih: Sun Mar 27, 2005 12:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
bana quake3'ü andırdı.çünkü quake2'nin kaynak kodu gpl.inşallah quake2'den yeniden derleyip düzenlememişindir.çünkü bu kadar benzerlik olmaz dedim demoyu görünce.neyse eline sağlık.oyunun tam sürümünü oynayalımda afiyet olsun diyiver  |
|
Başa dön |
|
 |
badman

|
Tarih: Mon Mar 28, 2005 4:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet hakan, Quake2 kaynak kodlarından yararlandığından bahsetmişti... |
|
Başa dön |
|
 |
Cofurt

|
Tarih: Tue Mar 29, 2005 11:32 am Mesaj konusu: |
|
|
Quake 2'den yeniden derleyip düzenlese ne mahsuru var ki anlamadım?Adam uğraşmış oyun yapmış sonuçta.Dünyanın parasını verip oyun motoru alacak hali yoktu herhalde freeware oyun yapmak için. |
|
Başa dön |
|
 |
MungaBunga

|
Tarih: Tue Mar 29, 2005 2:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
Quake2'nin motoru free olduğunu duydum. Yanılmıyorumdur inşallah |
|
Başa dön |
|
 |
HakanNehir

|
Tarih: Tue Mar 29, 2005 2:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar şimdi bir oyun yaparken ya da herhangi bir teknoloji ile uğraşırken, o sistemle ilgili herşeyi oturup yeniden kendiniz icat etmeye kalkarsanız hem zaman kaybı olur hem de biraz aptallık olur. Daha önce oturmuş olan bir takım şeylerin üzerine kendinizin bulduğu yenilikleri ekleyerek onu hem daha ileri götürürsünüz hem de daha hızlı ilerlersiniz.
Şimdi ben oyunda bsp harita formatı kullanmaya karar verdim. Oturup
yeni bir collision kodu icat etmeye zaman harcayacağıma açık olan Quake2 koduna bakarak zaman kazandım. Tabi Quake3 bsp formatına uyarlamak için ayrıca eklemeler yaptım. Aynı şekilde md2 ve md3 model uygulamasını yerinde görmek için koda baktım. Pak file sistemi, biraz da temel engine fonsksiyonları. Bunların hepsini oturup yeniden icat etmeye mi uğraşsaydım ? İşte Quake2 kaynak kodundan faydalandım demem odur yani. Quake2 kaynak kodunu derleyerek (yapabilen var mı bilmiyorum ) şu andaki Koridor engini oluşmaz.
Bir insanın ben sıfırdan engine yazdım demesi için oturup kapıları kapaması ve hiçbir yerden bilgi almadan noktası virgülüne tüm sistemleri kendisi oluşturması gerekir bana göre. Bsp harita kullanıyorsanız mutlaka
nehe, opengl, gametutorial gibi sitelerdeki algoritmalara bakmışsınızdır.
Oturduğu yerde bsp nasıl load edilir, collision nasıl hesaplanır kendisine malum olan var mı bilmiyorum. O yüzden ben sıfırdan engine yazdım demeyi kendimce hazmedemediğim için "faydalandım arkadaş" dedim.
Yardım almaktan ve bunu söylemekten korkmayın arkadaşlar.
Param olmadığı için fmod kütüphanesi, gtkradiant editörü gibi araçların telif haklarını ödeyemeyeceğimden oyun freeware olacak.
son olarak aşağıda bir screenshot var. orijinal quake2 engine ve koridor.
hepinize kolay gelsin.
Hakan Nehir
http://www.gesguvenlik.com/koridor
 |
|
Başa dön |
|
 |
Cofurt

|
Tarih: Tue Mar 29, 2005 3:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
MungaBunga demiş ki: |
Quake2'nin motoru free olduğunu duydum. Yanılmıyorumdur inşallah |
Hayır yanılmıyorsun.Quake 2 kaynak kodları artık halka açık.Motorundan herkes dilediği gibi faydalanabilir. |
|
Başa dön |
|
 |
badman

|
Tarih: Tue Mar 29, 2005 5:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hakan bu konuda sonuna kadar haklı.Zaten gruptaki kişi sayısı belli.Şimdi siz herhangi bir oyunun (mafia, hitman vb.) credits bölümünü bir okuyun.Zaten sonunu getirebilene aşk olsun.Yaklaşık 150-200 kişi sadece bir oyun için çalışıyor.Bizde ise meraklı birkaç arkadaşın yanyana gelip uğraş vermesiyle bişeyler yapılıyor.3Te Pusu bile 3 kişilik bir çekirdek grup ile yapılıyor öyle değilmi...
Son olarak hakan sana tüm çalışmalarında başarılar dilerim. |
|
Başa dön |
|
 |
TheCotanak

|
Tarih: Tue Mar 29, 2005 10:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
Pusu 2 kişi ile başlayıp 20 civarında adam ile bitirildi diye biliyorum.. |
|
Başa dön |
|
 |
gamer_umut

|
Tarih: Thu Sep 01, 2005 2:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
ya arkadaşlar ben gameworldü alıp koridoru kurdum,oyun çok güzel ama,tam oyunun 7.bölümündeyim yardım bölümünden kontrolleri değiştiriyim dedim ıo bölüm biraz ötü tasarlandığı için bütün kontroller bozuldu güzelim oyunu oynayamıyorum help me |
|
Başa dön |
|
 |
|