Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

Forumlar

strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]

oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - Oyun Programlama
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

Oyun Programlama

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Konu Dışı
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
elma33

MesajTarih: Thu Sep 22, 2005 2:54 pm    Mesaj konusu: Oyun Programlama Alıntıyla Cevap Ver

OYUN PROGRAMLAMA
Vb ile oyun yapilip yapilamayacagi hep tartisilir.Teorik olarak vb ile oyun programlamak mumkundur.Tamam belki
Splintercell veya Doom3 gibi oyunlar visual basic ile yapilabilecek oyunlar degiller ama vb ile oldukca kaliteli 3 boyutlu
oyunlar hazirlayabiliriz.Aslinda vb'nin yeteneklerini anlatmadan once bir oyunun calisma mantigini ve kullanabilecegimiz
araclari anlatmak daha iyi olur.
BIR OYUNUN ANATOMISI
Bilgisayar oyunlari,teorik olarak bilgisayardaki diger programlardan farksizdiz fakat cogu programdan daha karmasik
yapidadirlar.Bilgisayariniza yükleyip begenmediginiz bir oyun bile yillar suren bir calismanin ve binlerce hatta yuzbinlerce
satir kodun urunudur.
Bir oyunu olusturan en onemli unsur oyunun motorudur.Burada bahsi gecen oyun motoru sadece grafiklerle ilgili degildir
Grafiklerin yaninda oyunun ses,fizik ve varsa coklu oyuncu ozelliklerini belirleyen bir programdir.ASlinda oyunun kendisi ola-
rakta tanımlayabiliriz.Bir oyun motoru,oyunda var olan isik efektleri,carpisma hesaplamalari gibi ozelliklerin oyuna yer-
lestirilmesini saglar.Temel olarak bu tip motorlar olusturmak icin directx kullanilir.Cunku directx grafigin yanında
ses,multiplayer gibi bircok ozelligi programlamaya olanak taniyan bir kutuphanedir.Aslinda grafik acısından opengl daha kali-
telidir fakat opengl ile sadece grafik programlayabilirsiniz.Bu yüzden cogu programci tarafindan tercih edilmez.
Bir oyun motoru programlamak icin directx kullanmak gerektigini soyledim.Fakat sifirdan bir oyun motoru yazmak hem
cok zahmetli hem de cok masrafli bir istir.Bu yuzden biz hazir bir motor tercih edecegiz.Ama burada cok dikkatli olmamiz
gerekiyor,cunku ekrana 3 boyutlu objeler cizen bazi programlar oyun motoru saniliyor.İnternette bir arama motoruna "game
engine" yazarsaniz binlerce program görürsünüz.Bunlardan 10-15 tanesi ise yarar programlardir.Bu tip programlar arasından
ben "3DState VB 3D developer Studio 6.0"programini sectim.Cünkü visual basic ile uyumu mükemmel.Aslinda bu tam olarak bir
oyun motoru sayilmaz.Grafik motoru desek daha iyi olur.Yukarida da soyledim bir oyun motoru oyunun herseyidir,mesela bir
rpgdeki dovus sistemi,alisveris sistemi hep oyun motorunu olsturur.Ama elimizdeki program bu tip kaliplar icermiyor.Bu
daha iyi cünkü grafikler disinda herseyi kendimiz programliyacagiz.(Eger bir oyun motoru istiyorsanız internette bulabilir
siniz,ama hersey zaten programlandigi icin size sadece resimler eklemek kaliyor ve bu da yaraticiliga gölge düsürüyor.)
Simdi 3dstate'nin temel özeliklerini incelyelim.
Kütüphane'yi indirdikten sonra 3 boyutlu haritalar hazirlamak için 3dwebmaker pogramini da indirmelisiniz.Bu programla
hazırladigimiz 3d dunyalari vbye nasil aktaricagimizi ve nasil 3d uygulamalar yapilabilecegini programla gelen tutorialden
ogrenebilirsiniz.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
MungaBunga

Nereden: Mardin

MesajTarih: Tue Sep 27, 2005 6:36 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eline sağlık yeni başlayanlar için güzel bir döküman olmuş
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder MSN Messenger
lordaredest

MesajTarih: Tue Sep 27, 2005 8:45 pm    Mesaj konusu: helal Alıntıyla Cevap Ver

arkadşım oyun yapabilmek için gereken programları teker teker yazabilirmisin bende bir oyun yapmak istiyorum bu dunyadan gitmeden önce yazarsan ise makbule geçer Cool
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
cuneytbnd

Nereden: CMOS SENSOR

MesajTarih: Wed Sep 28, 2005 9:08 am    Mesaj konusu: Re: helal Alıntıyla Cevap Ver

lordaredest demiş ki:
arkadşım oyun yapabilmek için gereken programları teker teker yazabilirmisin bende bir oyun yapmak istiyorum bu dunyadan gitmeden önce yazarsan ise makbule geçer Cool

butun programları tek tek yazsan belki 1000 tane program yazılabilir.
sen ne konuda yeteneklisin. ona gore program tavsiyesi yapılır!

***grafik (2d ,3d)
***program (c,c++,java,python,..........................................)
***müzik ,
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
3choBlast3r

MesajTarih: Thu Sep 29, 2005 6:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hahha arkdasim siz oyun yapmayi okadar kolaymi saniyorzunusz jah ... bir kere birisi yeni ogrenmeye basladiginda sen ona bar ay ogrtemeye calisan o hayatda anlamas bosuna ograsmayin bir oyun nasil bir oyun istedigine bagle mesela rome total war , ee 2 , cs cource buyle oyunlar icin koca bir grup adamayl;arca ograsti bazen iki yil surebilirior mesela zelda ocraina of time coook eski bir oyun n64 icin (cook da guzel bir oyun ama grap biras kutu tarafdean ama cook eski ondan ) nu oyun icin 75 adamlik grup 6 yil ograsti !! siz tek game maker 6 ile script yazmadan belki guzel bir flash oyunu yaparsinis mesela tendi mario ya da pacmaninizi , yada gameboy advance3 oyunlari gibi ama daha fazla digil esah bir oyun yapmac icin okullar cikiyor (ben hollandadan suleyman
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
3choBlast3r

MesajTarih: Thu Sep 29, 2005 6:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

jah arkadesler turkcem icin uzurler konusmam cooook igi dir ama yazmada zorlanyirim holanda da lise 3 e gidiyom
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
DarkScythe

Nereden: Vault 35

MesajTarih: Thu Sep 29, 2005 7:45 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hollandaya selamlar Very Happy Very Happy Very Happy
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder
elma33

MesajTarih: Thu Sep 29, 2005 8:26 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. fakat lütfen konuya dönelim Exclamation
@MungaBunga : tşkler. umarım vb ile 3d yapılabilrmi? sorusunu yanıtlayabilmişimdir.
@lordaredest : Dediğin olamaz. NE yapmak istiyorsun önce onu belirle.
@3choBlast3r : Konuyla ne ilgisi var? ben oyun yapımı kolay bi iştir mi dedim. (verilen kurslar ayrı bi konu tabi)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Konu Dışı Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız