Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

Forumlar

strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]

oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - Strateji oyunu projesi
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

Strateji oyunu projesi
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Duyurular
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Autostic

Nereden: İzmir

MesajTarih: Sun Oct 23, 2005 4:49 pm    Mesaj konusu: Konu Alıntıyla Cevap Ver

ARkadaşlar bu oyun tamamiyle modüler olacak yani eğer siz isterseniz yazın kurtuluş savaşını veya osmalı savaşını onu da dağıtalım oyunla beraber. Ama gelcekte geçen bir konunun nasılo birilerini taklit olduğunu pek anlamadım. Elbetteki bu tarz çok oyun yapıldı ama dikkat ederseniz eski çağlarla ilgilide bi o kadar oyun var. Ama herşeye rağmen dediğim gibi eğer ben oturur yazarım diyorsanız senaryoyu, ben zaten senaryoyu derlemek için gerekecek programları yazıp onları oyunla beraber dağıtacam

Ama yok diyorsanızki sen otur yaz üzgünüm ben bu projeyi 4 senedir dizayn ediyorum.

hakanfatih'in ayzdığına gelince bu arkadşımla ben msn den konuştum ama üzülerek konuşmanın sonunda bunun bir zaman kaybı olduğunu anladım, anlaşılan arkadaşımız Opensource, Free Software gibi konuların felsefesini tam kavrayamamış veya bu şekilde çalışan insanlara saygı göstermesi gerektiğini bilmiyor. Tabi 17 yaşında olmasınında buna büyük bir etkisi var. Kendisini de bizim çalışma grubumuzda beklerim ama katılmayı pek düşünmüyor gibi.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
Hunturk

Nereden: heavy metal aleminden

MesajTarih: Sun Oct 23, 2005 5:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Autostic arkadaşım, düşüncen güzel...

Fakat bunları bu kadar çok planlamadan önce oyunun yapımına bir başlasan daha iyi olur. Diyorsunki modüler bir oyun yapmak ve sonradan ek görevler geliştirmek istiyorum. Evet yapılabilir tabii ki. Ama maalesef insanlar bu işleri hep teorik olarak biryerlere getirip sonrasını allah'a havale ediyor.

Bence şuanda ek paketleri, oyunun modülerliğini, açık kaynak olmasını bir kenara bırak, oyunun algoritmasını çıkarmaya başla.

Zaten oyun motorunu tasarladıktan sonra, arkasından gelecek ek paketleri vesaireleri oyun adapte etmek zor olmayacaktır( Wink )

Kolay Gelsin.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
SoulOfSilent

Nereden: /dev/null

MesajTarih: Sun Oct 23, 2005 5:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hakanfatih demiş ki:
ya soult of silint sanane beni mesajlarımdan ya seni ne ilgilendirir hem yapamazsınız o oyunu mümkünatı yok geçen bir tane strateji çıktı benim bilgisayarımdaki ekran kartı son şey 256 mb Geforce da takılıyordu 4 tane tank var takılıyor sizde 40 tane top atar olucak 100 tane adam olucak bilgisayar kitlenir ya assembly yazmanız lazım ya bırak ya ortalık haya perest kaynıyor yaparsınız ama grafik meşhur Pusu gibi olur tamam ben suçluyum siz haklısınız tamam Rolling Eyes

1. soult of silint değil Soul of Silent
2.Oyundaki kasılma senin o son şey ekran kartındanda kaynaklanabilir driverlarını adam gibi yüklemediysen, oyundanda kaynaklanabilir herhangi bir bug varsa. patch vs. si vardır yüklersin sorun gider. "Benim oyunum sorunsuz her pcde çalışır." iddası yoktur kimsenin fakat "Benim yaptığım oyunu çalıştırcak bilgisayar yok piyasada." şeklinde vardır (bkz. ID Software-Doom3)
3. O 40 tane top atar 100 tane adam ona göre optimize edilerek kodlanır, sorunsuz çalışır.
4. Bugün hantal olan Java'dan bile oyun yapılabilmektedir, illaki assembly gerekmez, ID, Blizzard gibi firmalar C++ kullanmaktadır mesela.
5. Eğer biraz bile hayalperest değilsen zaten oyun geliştirmeye kalkma, mevyası olmaz.
6. Önce bişeyler öğren sonra milletle fikir dalaşına gir bilmediğin yada yanlış bildiğin konuyu boşuna savunma, komik duruma düşme.
Başa dön
DarkScythe

Nereden: Vault 35

MesajTarih: Sun Oct 23, 2005 5:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

autostic kardeşim fikirlerin hoşuma gitti , fikren seni destekliyorum , programlama konusunda yardımcıda olmak isterdim ancak şu an kendimi yeterli düzeyde görmüyorum , strategy oyunu olayına biraz bulaşmış biri olarak şöyle birşey söyleyebilirim dediğin gibi yeterli modülerlik sağlanabilirse bu bir strategy oyunun motoru bile olabilir , envai çeşit oyun çıkabilir bu projeden , hiç vazgeçmemen dileğiyle kolay gelsin

not : bu hakanfatih elamanının daha önceki yorumlarınada şöle bi göz attımda sallamayın böle insanları
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder
Autostic

MesajTarih: Sun Oct 23, 2005 5:51 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hunturk ve DarkScythe
Arkadaşlar çok teşekür ederim. Zaten benim şu anda yaptığım motoru yazmak. Evet asıl amaç bir strateji oyunu motoru çıkarmak. grup 13 kişi oldu zaten ben sadece motor ile uğraşıyorum diğre senaryo tank dizayn gibi işleri diğer arkadaşlar yapıyor, biz zaten oyunu aynen söylediğiniz gibi geliştircez. Şu anki düşüncemde oyunu motor olarak size suncam ama içinde 1 veya 2 tane orjinal senaryo ile birlikte gelecek. Internet üğstünden isteyen herkes kendi senaryosunu hazırlıcak ve paylaşacak. Ama nitekim bir oyun motrunuda ihtiyacınıza göre yazarsınız şimdi strateji oyununun genellikle araba yarışı hesaplaması gerkemez, işte bu yüzden biz genelk bir senaryo yapıp bunu çalıştırabilecek bir motor yaratmaya çalışıyoruz. Hepinize desteğiniz için teşekür ederim. İlgilenen arkadaşların yahoo daki gruba üye olmasını önemle rica ederim.
Başa dön
berk

MesajTarih: Sun Oct 23, 2005 6:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Autostic fikrini beğendim ama nasıl bir şey olacak açıklayabilirmisin yani;
AGE OF EMPİRES tarzı bir şey mi olacak yani binalar filan kurup savaşacakmıyız yoksa normal bir ev kuracaz için biblolar miblolar mı koyacaz yani senaryodan ne haber?Bu arada seni sonuna kadar destekliyorum yürü beeee kim tutar seni!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Autostic

MesajTarih: Mon Oct 24, 2005 6:23 pm    Mesaj konusu: Senaryo Alıntıyla Cevap Ver

Evet şöyleki senaryoyu ben yazmıyorum ama yazan arkadaştan senaryo gelince ben size basit olarak aktarırım, tabiki ev biblo meselesi güzeldi ama öyle olmucak. Daha çok eski bir oyun olan X-Com vardı UFO bilirmisiniz bizim asıl baz aldığımız oyun o. Bu oyundan daha güzel bir oyun yapma isteğiyle yola çıktık evet birim üretip savaşaçaksınız ama çok farklı olacak. Bu konuyla ilgili geniş açıklamaları siteye koyacağız.
Başa dön
directxgame

Nereden: Aydın

MesajTarih: Mon Oct 24, 2005 7:09 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şimdi derdim kavga çıkartmak değil ama hakanfatih kardeşim yeter ya bıktırtın kendinden bizim sayfayı kilitlediğin gibi bu sayfayıda kilitlettirecen Evil or Very Mad SoulOfSilent arkadaşım doğru diyor yazdığın yorumlarında hiçbir hayır yok benim kızdığım saçma saçma konuşu yosun şimdi Autostic arkadaşımız bir oyun yapıyor vede sen ona des tek vereceksin destek vereceksinki bu arkadaşa ilham gelsin oyununu yapsın yapsınki Türkiye bu konuda gelişsin.

Neyse Autostic kardeşim inşallah düşüncelerin hepsini gerçekleştirirsin yapan nasıl yapıyor sende yaparsın oyununu bekliyoruz Smile
Saygılar.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder MSN Messenger
hakanfatih

Nereden: niğde

MesajTarih: Mon Oct 24, 2005 9:25 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

varya hepiniz yalakasınız yaptığınız oyunları kendiniz bile sevmiyorsunuz ulan zaten ben bıraktım bu oyun işini düşündem ve ticaret programıları daha iyi siz hepiniz boşa uğraşıyorsunuz nereye varabileceksiniz yaşınız olmuş 25 böye oyun yapıcam diye 30 40 bulur yaşlanana kadar oyunmu yazacaksınız sigırtanız yok garantiniz yok baba parası ile geçinmek ile oyun yapmak ile boş iş bunlar bunun yerine ticaret programları ile uğraşın daha iyi geçen visual vasicte yaptığım bir programı sanayiye ssattım 400 miilyona hemde valla bakın özel bir cd yaptım ve sattım yani bence bırakında ticaret yönüne akışın yani mario türü oyunlar çıkarıyorsunuz yani sizi anlıyorum böyle ilerleyecek ama siz yani dediğim 25 yaşlarındasınız hadi ben olsam neyse 17 yaşındayım 25 yaşına kadr neler öğrenmem ama boş bence birde yaptıkalarınızı para ile samıyorusunuz neden hiç grafik yok oyun denecek birşey yok tamam ben gidiyorum zaten bu siteden hiç umramda değil silin beni ok yani siz boşa uğraşıyorusunuz valla bakın bu sitenin sahibi yarın bir gün reklam alır kazanır gider ama siz düşünün artık Rolling Eyes
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
hakanfatih

Nereden: niğde

MesajTarih: Mon Oct 24, 2005 9:26 pm    Mesaj konusu: Herkes dinlesin Alıntıyla Cevap Ver

varya hepiniz yalakasınız yaptığınız oyunları kendiniz bile sevmiyorsunuz ulan zaten ben bıraktım bu oyun işini düşündem ve ticaret programıları daha iyi siz hepiniz boşa uğraşıyorsunuz nereye varabileceksiniz yaşınız olmuş 25 böye oyun yapıcam diye 30 40 bulur yaşlanana kadar oyunmu yazacaksınız sigırtanız yok garantiniz yok baba parası ile geçinmek ile oyun yapmak ile boş iş bunlar bunun yerine ticaret programları ile uğraşın daha iyi geçen visual vasicte yaptığım bir programı sanayiye ssattım 400 miilyona hemde valla bakın özel bir cd yaptım ve sattım yani bence bırakında ticaret yönüne akışın yani mario türü oyunlar çıkarıyorsunuz yani sizi anlıyorum böyle ilerleyecek ama siz yani dediğim 25 yaşlarındasınız hadi ben olsam neyse 17 yaşındayım 25 yaşına kadr neler öğrenmem ama boş bence birde yaptıkalarınızı para ile samıyorusunuz neden hiç grafik yok oyun denecek birşey yok tamam ben gidiyorum zaten bu siteden hiç umramda değil silin beni ok yani siz boşa uğraşıyorusunuz valla bakın bu sitenin sahibi yarın bir gün reklam alır kazanır gider ama siz düşünün artık Rolling Eyes
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Hunturk

Nereden: heavy metal aleminden

MesajTarih: Mon Oct 24, 2005 9:37 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadasim nedir zoruna giden... varsa bi durum sole yani.
Senin gibi yeni yetme kullanicilardan bikmis biri olarak soyluyorum.
Madem bu isi bu kadar sallamiyorsun.
Allah askina birak bu isleri cek git buralardan... Git ticari programlarini yap.

Nedir kardesim ya hangi foruma gitsem bole tipler.

Neyse ...

POLEMIK YARATACAKSAN BOSUNA URASMA MESAJ YAZMAYACAM DAHA...
Başa dön
DarkScythe

Nereden: Vault 35

MesajTarih: Mon Oct 24, 2005 10:07 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

euheueh yazıya bak , sen git sanayiye program sat bizde sevdiğimiz işle uğraşalım hade eywalla
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder
SoulOfSilent

Nereden: /dev/null

MesajTarih: Tue Oct 25, 2005 4:00 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

insanda akıl mantık olmaması sonucu bu olaylar ortaya çıkıyo bence, bide utanmadan yalanasınız diyo. ne gördüki bugüne kadar? ne kadar zamandır üye buraya? ne haddine bizim hakkımızda bu yorumları yapmak? "hakkı varmı bunlara?" öncelikle son dediğimi kendisine sorması lazım post atmadan önce, ama dediğim gibi akıl mantık olmayan bi adam bunları nası düşünsün? yaşına versek, ulan onunla aynı yaşta olan dünya adam var forumda niye biri çıkıntılık yapmıyo böyle? hiç bişeye anlam veremiyorum, bundan sonra böle oyun yapcam ben diye gelen adama "aslansın kaplansın yaparsın kesersin süfersin sen" dicem bırakcam yazdığı yorumlara hak vericem belki o ezik egolarında birazcık tatminkarlık hoşlarına gider. yeri burası değil ama yazdım artık, yanlış laflar ettiysem affola, saygılar
Başa dön
directxgame

Nereden: Aydın

MesajTarih: Tue Oct 25, 2005 11:10 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Autostic arkadaşım senden özür dileyerek lafıma başlıyorum çünki zoruma giden bir olay var hakanfatih "hepiniz yalakasınız" demişsin buna yalakalık denmez destek olmak denir. "yaptığınız oyunları kendiniz bile sevmiyorsunuz" demişsin.Şu farkı unutma biz yabancı ülkelerdeki gibi 500,600 kişi çalışmıyoruz EA Games te Animasyon bölümünde 500 küsür kişi çalışıyor bunu biliyomusun sen vede biz tek başımıza yada 3-4 kişi ile oyun yapmaya çalışıyoruz senin bunu demeye hakkın yok. "ulan zaten ben bıraktım bu oyun işini " demişsin.Hiç başlamadınki bırakasın sen beni güldürdünya Allah ta seni güldürsün. Laughing "siz hepiniz boşa uğraşıyorsunuz nereye varabileceksiniz yaşınız olmuş 25 böye oyun yapıcam diye 30 40 bulur yaşlanana kadar oyunmu yazacaksınız sigırtanız yok garantiniz yok baba parası ile geçinmek ile oyun yapmak ile boş iş bunlar" demişsin.Buna boş iş denmez burda hepimizin bir amacı var kimisi arkasında güzel bir sanat eseri bırakmak kimisi ise kariyer yapmak yada para kazanmak.İkincisi sigortamızın olmadığını nerden biliyosun üçüncüsü burda kimse baba parası yemez biz zaten çalışıyoruz mesela ben çalışıyorum bu işide sanat eseri bırakmak için yapıyorum yada SoulOfSilent arkadaşım çok güzel bir işi var yada Nomax arkadaşım onunda çok iyi bir işi var onun için boş boş konuşma."visual vasicte yaptığım bir programı sanayiye ssattım 400 miilyona" demişsin.Birkere bu yalan sen nasıl programcısın daha ismini bile yazamıyosun visual vasic değil visual basic 400 milyona sattım diyosun birkere sen bunu satamazsın yaptığın korsanlıktır vede bu affedilemez."tamam ben gidiyorum zaten bu siteden hiç umramda değil" demişsin.Konuşmayı öğren öyle gel sen hayatında bir adamı yürütsen bu konuşmaları yapmazdın yani bu işin ne kadar zor olduğunu anlardın."sitenin sahibi yarın bir gün reklam alır kazanır gider ama siz düşünün artık " demişsin.DEniz böyle bir şey yapmaz yada site yöneticileri.Bu yazılarımı 100 sefer oku anca kafan basar.
Autostic arkadaşım tekrar özür dilerim ama bunu yapmak zorundaydım sen bu olaylarla canını sıkma çalışmalarına devam et.Saygılar.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder MSN Messenger
Autostic

MesajTarih: Tue Oct 25, 2005 3:34 pm    Mesaj konusu: Anlaşma problemlerimiz Alıntıyla Cevap Ver

Evet sanırım benim bişey yazmam gerekti artık.

Arkadaşlar öncelikle sinirlenmeyin beni bu yolda çaydırabilecek insan oğlu daha dünyaya gelmedi. Daha önceden sorulmuştu cevap vemek istemedim ama şimdi söylüyorum biz bu oyun için yola çıklaı 4 sene oldu. Yani aslında bizim oyunu dizayn etmeye başladığımız zaman ben fatih den daha gençtim ve ben o zamanlar qbasic te mouse kullanan hatta müziği ve ses efekti olan ufak bir oyun bile yazmıştım. (Benden oyunu istemeyin nerde hiç bilmiyorum, muhtemelen sildim) Ben bu işe lise 1 de başladım artık fatih hesap etsin ben kaç yaşında başlamışım ve şu anda 20 yaşında bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Aslında bunları belirtmemdeki bir sebep bu işin yapılabilceğini yeni başlayan arkadaşlara göstermek.

Ben msn den fatih ile konuştum yaklaşık 1 saat kadar sonra ben ona oyunun free software olduğunu söyleyince arkadaş kendinden geçti ben enayimiyim niye sizle çalışayım dedi. Eh artık dencek bişey yok. Nerden bulduğu belli olmayan Visual Basic'te ticari program yapan bir insanın (17 yaşında !!!!!) nasıl olupta 400 milyona bunu kaktırdığıyla hiç ilgilenmiyorum. Ben tutupta milletin yazılımını çalıp bişey yapacak adam değilim. Benim projem tamamiyle lisanslı yazılımlar üzerinde yükseliyor. Arkadaşlar sizden ricam kaçak yazılım kullanmayın aynı işi yapan bir freeware mutlak var. Eğer bulamıyorsanız bana mail atın ben size yardımcı olayım. Bilgisayarımda 800 program var ve hepsi freeware.

Madem bu arkadaş siteyle ilgilenmiyorda niye hala cevap yazıyor.

Arkadaşlar hepinize desteğinizden dolayı teşekür ederim. Ama sizden bir ricam da olacak bu forumun konusunun sapmasını engellemek amacıyla lütfen bu tip üyelere cevap yazmayın forumdan. Siz hiçbirşe yazmayın, ben onlarla direk konuşuyorum görüşlerini almak için. Siz sadece oyunla ilgili görüşlerinizi yazın lütfen.

Hepinize teşekür ederim.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Duyurular Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız