Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
spider_hip

|
Tarih: Mon Aug 02, 2004 11:02 am Mesaj konusu: HANİ YAPILAMAZDI |
|
|
Hani gm ile gta2 gibi oyun yapılamazdı.. Grafik motoru kullanmadan bile hiç fena olmamış bir oyun... İşte alın bakın!!! Az daha adam gibi grafikler ve özellikler katılsa ... Missionlar bile konur bea ..: http://gmc.madladdesigns.co.uk/ ... Bakın bu siteden examples e girin orda gta tarzı oyunu download edin.. Dahası daha başka gm nin sınırlarını zorlayabilecek örneklerde var..!!! Ferit Bey msg mi silmeyin... |
|
Başa dön |
|
 |
cjungie

|
Tarih: Mon Aug 02, 2004 11:17 am Mesaj konusu: |
|
|
Merak etme mesajlarını silen Ferit Bey değil... |
|
Başa dön |
|
 |
ferit

|
Tarih: Mon Aug 02, 2004 11:17 am Mesaj konusu: |
|
|
ben admin deilim silme yetenigim yok.. spider_hip bey.. indirdim dosyayida
gamemaker yok bende calistiramadim siz bi kac ss koysaniz baksak.. |
|
Başa dön |
|
 |
graphmaster

|
Tarih: Mon Aug 02, 2004 11:26 am Mesaj konusu: |
|
|
ben demiştiim bal gibi de yapılır die. |
|
Başa dön |
|
 |
ferit

|
Tarih: Mon Aug 02, 2004 11:29 am Mesaj konusu: |
|
|
hl2 de yapilirmi bide onu araştırırmısın spider_hip bey.. 4-5 aydır bunu araştırdın ya helal..
ayrica ss görelim aynisimi deilmi bakalim.. |
|
Başa dön |
|
 |
spider_hip

|
Tarih: Mon Aug 02, 2004 11:34 am Mesaj konusu: |
|
|
Peki özür dilerim ferit bey.. Ama gerçekten hoş yapmış adam.. Ben yanlızca bi bakın fikir olsun diye söyledim.. Yanlız gm de bakarsanız görürsünüz ki komple tamamını "a piece of coding" lerle yapmış.. Zaten başka türlü o kadar geliştiremezdi.. Fakat yanlış anlamayın ben bi gm taraftarı değilim tabiki temel c ve c++ bence. ( ama hala o herbert schieldt'in kitabından çok bi şey anlayamıyorum-- hayır formul olarak anlıyorum e ozamanda oyun yapımıyla ne alakası var diye düşünüyorum.. ) Ah bi c++ ile oyun programlama gibi bi kitap olsa idi.. ...... Saygılar Sevgiler... |
|
Başa dön |
|
 |
spider_hip

|
Tarih: Mon Aug 02, 2004 11:39 am Mesaj konusu: |
|
|
E oldu olacak bi de gta3 San Andreas ı da yapalım üstünede fifa2005 nasıl olur... Yok ama şaka bi yana ben inanıyorum ki ileride harbidende (artık kaç sene olur bilemem ama) boyle gm ler le falan harbiden onlarda bi kaç tıklarla yapılabilecek gibi kolaylaştırılabilir.. Çünkü herkes kolaya kaçmayı seviyor.. Değil mi. |
|
Başa dön |
|
 |
Sith

|
Tarih: Mon Aug 02, 2004 1:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
boyle gm ve buna benzeyen kunil programlarda ozgunluk ne derece olabilir? bence kullanilmamasi gereken seyler bu hazir oyun hazirlama programlari.. |
|
Başa dön |
|
 |
madprogrammer

Kayıt: Jun 10, 2004 Mesajlar: 290 Nereden: İstanbul // Üsküdar
|
Tarih: Tue Aug 03, 2004 5:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
abi ferit sana desek ki half life 2 de yapılıyor kanıtlasak o zaman doom3 te mi yapılır diicen hade onu da kanıtladık doom45'demi yapılır diicen hade onu da kanıtlayalım hologram da mı programlanılır diicen sen de kabul et ama senin dediğin her zaman çıkmak zorunda değil al işte kanıtladı bitti daha gerek yok konuşmana çünkü olmaz dediğin oldu .... bi daha yapmazsın herhalde |
|
Başa dön |
|
 |
Norman

|
Tarih: Tue Aug 03, 2004 6:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hazır bir oyun motorunu sadece oyun tasarımcısı olmak isteyenler kullanmalıdır çünkü oyunu yaparken çıkacak aşamalardan tasarım tecrübesi edinmelidir. Fakat bir programcı derleyicisini açıp bir motor yazmaya mahkumdur tabii gelişmiş bir motoru yani min: 350 000$ ı yoksa  |
|
Başa dön |
|
 |
spider_hip

|
Tarih: Wed Aug 04, 2004 10:25 am Mesaj konusu: |
|
|
Peki ben bi şey sorucam .. Hani bu oyunlarda ister direct x, ister open gl kullanılıyor ya.. Şimdi direct x 6.1(mesela) kullanmakla direct x 9 kullanmak neyi farkettiriyor? Oyun motorunun (half life 2 motoru) veya (half life 1 motoru) olması neyi değiştiriyor? 2. olarakta hangisine gore daha iyi ekran kartı gerekiyor? Benim bildiğim ikiside etkiliyor ama aradaki bağ ne o zaman? Motor çok iyiyse direct x demi artıyor? Son sorum, Ben 95 ten beri bilgisayar kullanıcısı ve oyun manyağıyımdır. direct x 3 leri falan bile hatırlıyorum. Neye gore bunlar arttı? (4-5-6-) gibi? |
|
Başa dön |
|
 |
Bonus
![]()
|
Tarih: Sat Sep 18, 2004 11:00 am Mesaj konusu: |
|
|
direct x ler driver olduğu için oyunun hzını veya işlevliğni ilgilendiriyo galiba, mesala ben geçen gün, 4 senelik geforseMX ekran kartım için sürücüleri indirdikten sonra doom3 çalıştı, direct x olayı da böle bişey galiba |
|
Başa dön |
|
 |
graphmaster

|
Tarih: Sat Sep 18, 2004 7:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
bu arada gm6 beta çıktı.elini sallayıp fps yapabiliosun.(dx3d desteği eklenmiş) |
|
Başa dön |
|
 |
EzMaster

|
Tarih: Sat Sep 18, 2004 9:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
Elini sallayıp? FPS yapabilmek için çok iyi GML bilmen gerekiyor... |
|
Başa dön |