Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
ismet

|
Tarih: Sat Sep 04, 2004 2:17 pm Mesaj konusu: oyun motoru arıyorum |
|
|
Arkadaşlar bende oyun yapımı için gerekli olan sadece 3d oyun motoru yok
internet ten veya başka bir yerden bulabileceğim bir yer var mı?
full ve güçlü bir oyun motoru nerden bulabilirim?
3d oyun motoru dışında herşey tamam.
bir de şey soracam mesela ben grubumla yüzüklerin efendisi nin 3 serisini oyununu yapmayı düşünüyorum
yüzüklerin efendisi nin müziğini ve filminden kısa bir yer almam için izin mi almam gerekiyor?
şimdiden teşekkürler! |
|
Başa dön |
|
 |
MD-C

Kayıt: Feb 26, 2003 Mesajlar: 1258 Nereden: Dünya.Türkiye(54)
|
Tarih: Sat Sep 04, 2004 2:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
İsmet yanlış anlama fakat, sen daha bu siteyi bile verimli kullanamıyorsun... kullanamıyorsin ki bu da senin araştırmacı biri değilde armut düş fakat ağzıma düş gibi bir düşüncede olduğu göstermeyebilir tabi (zor aldım virajı) Oyun yapımı gibi zor biş işide, başkalarından ufak tefek soru-cevap şeklindeki yazılarla öğrenemezsin. Bu işi öğrenmenin altın kuralları:
1. Aşırı istekli olmak! hatta kız arkadaşına bile zaman ayırmamak (Fazla zor mu? oldu?)
2. Google.com'un karşısında yattıp, kalkmak!
3. Gördüğün her linkin arkasında ne olduğu merak ederek, tıklanmamış link bırakmamak!
4. İndirdiğin her uygulamayı, virüs olabileceğini düşündüğün halde, bu işi öğrenmek istediğin için çalıştırabilmek!
5. 500 hatta daha fazla kod satırlardan kormadan aralarına atlamak!
6. En çok istediğin araba olan Ferrari için biriktirdiğin parayı bu işi öğretecek kitaplara ve dergilere harcamak!
7. Bol bol internette araştırma ve geliştirme içinde olmak
8. Pes etmeden yaptığın her uygulamanın çalışmasıyla mutlu olmak için bol bol pratik yapmak! (Bu kısmı seviyorum)
9. Gözlerin bozulma pahasına, bileklerin kireç tuttuğu halde, belin bülkülmeside dahil, hatta bir deri bir kemik kaldığın halde bilgisayarın karşısında ölmek için, durmak!
10. Hala yaşıyorsan ve sen sensen bu iş olmuştur!
-> istediğin Oyun Motorları <- |
|
Başa dön |
|
 |
Gord10

|
Tarih: Sun Sep 05, 2004 9:25 am Mesaj konusu: |
|
|
+1 MD-C. Ayrıca oyun yapımına hemen Yüzüklerin Efendisi'nin 3D oyunu yerine daha basit oyunlarla başlamalısın. |
|
Başa dön |
|
 |
TheCotanak

|
Tarih: Sun Sep 05, 2004 1:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
+1 Gord10
Ayrıca Yüzüklerin Efendisi tam olarak bir hayal şu an sende.. Onu zaten EA yapar.. Sen düşünülmemişi yap ki sonra ağlama. |
|
Başa dön |
|
 |
baris

|
Tarih: Mon Sep 06, 2004 8:10 am Mesaj konusu: |
|
|
İnsanlar oyun yapmayı çok basit bir şey sanıyorlar...Hani piyasada çok oyun varya, demek oyun yapmak kolay bişiy diyip, balıklama atlıyorlar...Hele hele Yüzüklerin Efendisi gibi devasa bir proje ile başlamak ise komedinin ayrı bir yüzü..
Oyun yapmak istemek güzel bişey, lakin boyunu aşan sularda yüzmek ise ayrı bişey...Her nekadar atalarmız küçük suda boğulma büyük denizde boğul deselerde, bu atasözünü okyanusta boğul olarak yorumlamamak lazım.. )
Başlangıç olarak 2d oyunlarla başlamalı sonra işi büyütmeli..
Ben sana Dark Basic'i öneririm...Basit bir basic bilgisi ile hem 2d hemde 3d oyunlar yazabilirsin...baktı sardı bu iş ozaman c++ geçersin..
İnternet sayfasını bir ziyeret et..Neler yapılmış bir gör...Trial versiyonunu indir..
http://darkbasicpro.thegamecreators.com/ |
|
Başa dön |
|
 |
|