Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Sith

|
Tarih: Fri Sep 17, 2004 1:28 am Mesaj konusu: Droid Wars |
|
|
Platform oyunlari doluyor ortalik.. bu oyun spellcasters daha baslarken okul odevi olarak bir arkadasla yaptigimiz (1 gecede.. okula kipkirmizi gozlerle gitmistim ) bir platform oyunu.. karakterler o derste yarattigimiz yaratiklardan olusuyor.... Ayrica spellcastersi bilenler karakterlerden birinin sc karakterlerine cok benzedigini gorecektir scdeki anime tarzi karakter fikri bu oyundan cikmistir. neyse buyrun oynayin, elestirilerinizi 1 gecede bitirilmis bir oyuna gore yapin;
http://www.thelastmage.com/droidwars.zip
yon tuslari ve mouse kullanacaksiniz.. zor bir oyun.. kolay gelsin.. bitirebilen haber versin (bazi makinalarda yavas calisabilir.. cok kisa surede sifirdan platform oyun motoru yazinca optimizasyona kasamiyor insan ) |
|
Başa dön |
|
 |
baris

|
Tarih: Fri Sep 17, 2004 8:21 am Mesaj konusu: |
|
|
Hehehe İlk yorumda benden ilk bitirende!!!...Walla bi gecelik oyundan beklenmeyecek kadar güzel olmuş..Grafikler acele yapıldı demişsin ama bu güne kadar gördüğüm pek çok türk oyununun üzerinde bir güzellikte olmuş..Bence eğlenceli bir oyun..Tek kusuru flash'la yapıldığı için hakikaten makina kasılıyor...Neden Flash yerine Dark Basic gibi platformlar kullanmıyorsunuz..Eğer bu oyunu Dark'ta yapmış olsanız hız olarak istediğiniz performansı fazlasıyla yakalardınız..
Ayrıca oyun zor demişsin ama ben ilk oynayışımda bitirdim..hehe..
Son söz olarak tebrikler..Bu oyundan çıkarılacak ders "Demekki istenirse 1 gecede uğraşılıp, güzel bir oyun yapılıp sunulabiliyormuş.." |
|
Başa dön |
|
 |
Sith

|
Tarih: Fri Sep 17, 2004 11:12 am Mesaj konusu: |
|
|
elestiriler için saol oyunun kasmasının nedeni oyunun particle programming diyebilecegim kısmında artık gece gece olecek kadar uykum varken ne düsünüpte yaptıysam icice looplar kullanmısım... sonradan farkettim ama odev teslimi gerektiğinden düzeltmek için cok gec oldu tabi dogal olarak kasıyor.... ama mesela benim amd 1500 de hiç bir kasma yok (nedense flash performansı amd lerde cok daha yüksek oluyor? hatta daha yüksek hızlı bir pentium islemciyle kıyaslansa bile... bu konuda bilgisi olan varmı?) |
|
Başa dön |
|
 |
baris

|
Tarih: Fri Sep 17, 2004 12:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bildiğim kadarıyla AMD işlemcilerin, 3D grafik uygulamalarında intel işlemcilere göre %30'a varan bir üstünlüğü var..Ama Lightwave gibi 3d programlarda render ederken bu üstünlük intel işlemcilerin lehine dönebiliyor...O yüzden grafik uygulamaları AMD işlemcilerde daha performanslı oluyor..
Benim oyununu test ettiğim sistem celeron 800 - 256 ram - 32 mb TNT
Aslında böyle bir sistemin senin yazdığın oyunu hayli hayli kaldırması lazım..Ama asıl sorunun, program kodunun optimize edilmesinden çok, flash gibi programların oyun yazmak için tasarlanmamış olmasından kaynaklandığını düşünüyorum..
Diğer projlerinde başarılar.. |
|
Başa dön |
|
 |
Sith

|
Tarih: Fri Sep 17, 2004 12:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
eğer motoru oturup adam gibi yazsaydım performans sorunu olmazdı emin ol.. neyse..  |
|
Başa dön |
|
 |
cjungie

|
Tarih: Fri Sep 17, 2004 12:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
bir gecelik oyuna göre baya iyi olmuş. biraz yavaş o kadar....
oyunun başında "rhaaaahaha" "whaaahaah" diye gülen adamı görünce yarıldım hehehe  |
|
Başa dön |
|
 |
|