Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
chenmy1

|
Tarih: Thu Sep 23, 2004 8:12 pm Mesaj konusu: |
|
|
HAREKETLI NESNE:
ADRES:
www.turkop.netteyim.net FATIH3d4.zip ->digerlerini indirmeyin eski version
Yorumlarinizi bekliyorum dedim ama kimse bakmadi galiba? |
|
Başa dön |
|
 |
ferdemoncel

|
Tarih: Thu Sep 23, 2004 8:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben baktım. XP altında bir sorunla karşılaşıldı ve kapatılması gerekiyor diyor. Sonra da sanal bellek miktar düşük diye hata veriyor.
Belki benim ekran kartımdan olabilir. GeForce 2 MX.. |
|
Başa dön |
|
 |
harzememo

|
Tarih: Thu Sep 23, 2004 11:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
ferdemoncel demiş ki: |
Ben baktım. XP altında bir sorunla karşılaşıldı ve kapatılması gerekiyor diyor. Sonra da sanal bellek miktar düşük diye hata veriyor.
Belki benim ekran kartımdan olabilir. GeForce 2 MX.. |
+1 (written olamadı hatası devam ediyor) |
|
Başa dön |
|
 |
OsmanTuran

Kayıt: Apr 09, 2004 Mesajlar: 210 Nereden: Mersin - K.Maraş gel-git halinde
|
Tarih: Fri Sep 24, 2004 7:57 am Mesaj konusu: |
|
|
Ben bugun bakabildim. Harita boyutu iyi. Multiplayer da cok iyi olur. Adamlar rahatca birbirini bulur. Ottoman Cafe de diger sektorlere gore detayin daha fazla oldugu dikkatimi cekti. Yalniz cikisi hemen bulamadim. Isiklandirma tam olmadigi icin derinlik kendini pek belli etmiyor. Cikis a bari en azindan "exit" gibi bisey yaz. Sonra merdivenlerden inerken sanki bogaz koprusunden atliyor. Cok zipliyor. Merdiven yuksekligini biraz dusur. Ayrica dokular halen sunmus vaziyette. Anladigim kadariyla default UV mapping kullanip mesh i boyutlandiriyorsun. Hata burdan kaynaklaniyor. Cinema4D olsa bir iki oneri soyleyebilirdim ama 3DMax te fazla bisey bilmiyorum. En son bir top yapip ziplatmistim o kadar
Sistem ayni GeForce4 lu sistem. 250-400 FPS arasinda dolaniyor. Stencil den baska yontem kullanacam degissin yansima icin. Doom3 ten bir ornek vereyim. Kendisi ayna olarak "render to texture" methodunu kullaniyor. Material scriptlerinde (eski adiyla shader dosyalari) texture boyutlarini belirtebiliyorsun. Peki bunun ne artisi mi var? En basta fragment programla istedigin deformasyonu sagliyor olmandir derim  |
|
Başa dön |
|
 |
chenmy1

|
Tarih: Fri Sep 24, 2004 3:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
XP de hata veriyor diyen arkadaslar ...Hangi dosyayi indiriyorsunuz ?
FATIH4.zip i indirin digerlerini degil o hata duzelmis olmasi gerek cunku aynisini bendede veriyodu simdi vermiyor?
Bu ara osman abi tavanda Pervaneler gozukmuyo mu?
Bu ara PPL ye basladim ...
Su an tanjant ve binormal hesabi uzerinde ugrasiyorum ama bu texture koordinatlari ben mi hesaplatcam yoksa Tile olanlari yani normal resimdekini mi kullancam? |
|
Başa dön |
|
 |
OsmanTuran

|
Tarih: Fri Sep 24, 2004 4:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
Pervaneler gozukmuyor diyen olmadi ki!
Dot3 tutorial da tangent space i olusturma kodu var zaten. Bi incele. Ayrica fragment program tarafindan hesaplanacak bumpmapped per-pixel lighting tutorial i test asamasinda hersey yolunda giderse yarin deniz in elinde olur. Onu da incelersin. |
|
Başa dön |
|
 |
chenmy1

|
Tarih: Fri Sep 24, 2004 4:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
su an hesaplamayi yaptiriyorum fakat kut cokuyor anlamadim...
birde Texture koordinata cevap vermemissin?direkt haritada kullanilan UV lerimi kullancam abi? Cunku 3dsmaxden dolayi Tile i berbat nesneler var...
bu ara Ottoman cafe ayrintili idi cunku tek sektorde hareketli nesne , PPL ve digerleri uyguluyacaktim sonra PPL yi beceremiyince diger harita ile birlestirdim ..
ama su an bayagi ilerledim Nvidia sitesinden pluginide indirdim sanirim kisa bir sure icinde bitircem isiklandirma sorunumda kalmayacak.. |
|
Başa dön |
|
 |
OsmanTuran

|
Tarih: Fri Sep 24, 2004 4:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
chenmy1 demiş ki: |
birde Texture koordinata cevap vermemissin?direkt haritada kullanilan UV lerimi kullancam abi? Cunku 3dsmaxden dolayi Tile i berbat nesneler var |
Eger beni dinleyip tutorial a bakarsan bu sorularin hic birine gerek kalmayacak. Ama bakmamakta israr edecem diyorsan direk UV leri kullaniyorsun. tile berbat olmasi 3dsmax tan degil. Senin direk default UV mapping i kullanmandan. |
|
Başa dön |
|
 |
chenmy1

|
Tarih: Fri Sep 24, 2004 4:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
yaw ornege bakicam tamamda..
Bu ara ben 3dsmaxden Mesh e UVMAP uyguluyorum ve bitmap Fit deyip Tile yapiyorum U ve V de sonra bazi koseler bozuluyor..yani bende fazla MAX bilmiyorum.. |
|
Başa dön |
|
 |
chenmy1

|
Tarih: Fri Sep 24, 2004 5:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
abi bu ara !!ARB felan diye bir komut seti var bu nedir?
Bunla bir Extensionu aciyoruz degisik sekilde girilebiliyor bu PPL kullanmak icin bunlarida ogrencez galiba oylemi?
ben bir ornekde gormustum bunu bir dosyadan okutuyodu?
bu dosya extension in okudugu bir dosya mi yoksa adam kendimi olusturmus? |
|
Başa dön |
|
 |
ferdemoncel

|
Tarih: Fri Sep 24, 2004 5:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben zaten fatih4 sürümünü indirmiştim herhalde. Ama dur bakiyim bir kere daha indireyim. |
|
Başa dön |
|
 |
cjungie

|
Tarih: Fri Sep 24, 2004 5:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
son yolladığını aldım bir sorun yok ve 300-600fps arası... stencil olunca da zaten ~300 oluyodu o mekanda.
sistem : win xp athlon xp 2600+ , 1gb ram , gf4ti 4200 128mb
herşey iyi hoş da tek beğenmediğim nokta cisimlerin üzerine çıkışımızla ilgili. inişler düzdün, belli bir hızla oluyor ama birşeyin üstüne çıkıyorsak hız yok direk yükseltimiz değişiyor.
Mesela, merdiven inişleri gerçekçi, ancak çıkışlar aşırı kötü. Grafiklerde de cisimlerin kenarlarında kalıntılar oluşuyor bir snyelik fln ama çok değil ilk açılışta oldu bir iki kez sonra hiç görmedim. Sanki ordaki polygonlar kaymış gibi oluyor fln. neyse  |
|
Başa dön |
|
 |
ferdemoncel

|
Tarih: Fri Sep 24, 2004 5:50 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yok yine olmadı. fatih3d4.zip'i indirdim. Herhalde benim ekran kartımdan. Zaten UT2004 Demoyu da çok yavaş açıyo.. |
|
Başa dön |
|
 |
chenmy1

|
Tarih: Fri Sep 24, 2004 5:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
yok ekran karti degil dosya kayit etmeyle alakali ben exportterlari degistirdim fakat oyun icinde acilirkenki dosya formatini degistirmedim bu yuzden oluyor ama hangileri degistirdigimi bulamiyorum sonradan buluyorum ama ...
Duzelticem olmassa her seyi bastan duzgunce kodliycam.. |
|
Başa dön |
|
 |
chenmy1

|
Tarih: Mon Sep 27, 2004 12:50 pm Mesaj konusu: |
|
|
en son halinde diger butun modelleri kaldirdim yakinda PPL bitince yayinliycam.. Sadece Harita yukleniyor artik gene written olmadi derse haritada sorun var..
Bu ara kotu haber ...
ekran karti nin bazi extensionlari desteklemesi gerekecek yani eski ekran kartlarinda artik acilmayacak..
PPL ile ilgili hatayi yeni bir baslikta actim cunku sadece ona konsatire oldum ..
-DOT3 hatasi baslik. |
|
Başa dön |
|
 |
|