Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

     Forumlar

 strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]


oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - Satranc & yapay zeka
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

Satranc & yapay zeka
Sayfa 1, 2, 3 ... 16, 17, 18  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Duyurular
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ebleda



Kayıt: Dec 30, 2004
Mesajlar: 183
Nereden: usa

MesajTarih: Sat Mar 05, 2005 11:37 am    Mesaj konusu: Satranc & yapay zeka Alıntıyla Cevap Ver

Selamlar,

Satranca ve yapay zeka programlamaya eskiden beri merakim vardi ve son 2 senemi bir satranc motoru uzerine calisarak gecirdim. Su anda WBEC Ridderkerk'in uluslar arasi bilgisayar satranc turnuvasinda oyunuyor. Ne yazik ki Turkiye'den katilan tek program. O kadar kuvvetli oldugunu soyliyemem cunku bayagi eksikleri var. Zamanla tamamliyacagim. Zira iyi bir satranc programi yazmak 2-3 senede yapilacak birsey degil. 9 senedir gelistirlen programlar mevcut. Bunlarin basinda The King (chessmaster) veya Crafty gibi programlar geliyor. Satranc yapay zekanin en iyi uygulamasi olarak goruluyor ve hala bir arastirma konusu. Iyi bir program gelistirmek bunun icin bu kadar zaman aliyor.

Motoru http://www.elfchess.com adresinden indirebilirsiniz. Her turlu oneri ve elestirilerinize acigim. Eger satrancla ilgilenen arkadaslar varsa bilgim nispetinde yardimci olmaya calisirim.

Sonucta bu bir motor oldugu icin herhangi bir arabirimi yok. Eger programa interface yazmak isteyen arkadaslar cikarsa benimle cekinmeden baglintiya gecsin lutfen. Benim kafamda battle chess tarzi bir arabirim var. Tabiki bu size kalmis birsey. Veya majestic chess gibide olabilir (konulu satranc). Eger majestic chessi oynamadiysaniz, kesinlikle bir bakmanizi tavsiye ederim. Cok hos bir yaklasimi var. Mesela bir bolumunde kral(siz oluyorsunuz) halki zalim bir troll queen'nin elinden kurtarmaya calisiyor. Bunu yapmak icin kral olarak haritadaki cesitli mekanlara gidiyorsunuz (zalim sovalyenin satosu, tapinaklar vb..) her bir mekan sizin belli yeteneklerinizi test ediyor mesela 2 dakika icersinde 6 tane kale mati cozmek gibi. Eger cozerseniz size 50 altin veriyor. Git gide zamani azaltiyor, tabiki parada artiyor. Daha sonra gidip bu para ile pawn-shop'tan asker aliyorsunuz (piyon) veya bilgelik iskiri(advisory posion- oyun ortasinda size ipucu veriyor) veya cekic(hammer-oyun sirasinda cekic ile kafasina vurma seklinde karsi tarafin istedigniz tasini ortadan kaldirabiliyorsunuz) vb... Sonunda ordunuzu hazirladiginizda troll queenle kapisiyor, halki ozgurlugune kavusturuyorsunuz. ve baska bir bolume geciyorsunuz. Bu boyle devam ediyor. Satranci sevdirecek bir yapit bence. Herkese tavsiye ederim.

Cok ilginc seyler cikarilabilir. Belli olmaz, eger iyi birsey cikarsa ticari bir uygulama halinede getirebiliriz.

Programin bazi teknik ozelliklerini bilmenizde fayda var. Herseyden once bu bir satranc motoru. Bundan dolayi interfacei yok. Motoru kullanabilmeniz icin winboard2 protokolunu destekleyen bir ara birim kullanmaniz lazim. Eger elinizde chessmaster 10000 varsa bunun wb2 destegi mevcut. Orada install new engine diyerek motoru installiyabilirsiniz. Yada free bir interface olan arena'yi kullanabilirsiniz.
Kuvvetli bir program oldugunu soyliyemem cunku cok hayati olan hash table ve pondering gibi ozellikleri daha henuz koymadim. Zamanla daha da kuvvetlendirecegim.

Her turlu elestirilerinizi bekliyorum. Ilginiz icin simdiden tesekkurler.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Ragnor



Kayıt: Jan 26, 2003
Mesajlar: 218
Nereden: Bursa

MesajTarih: Sat Mar 05, 2005 12:49 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sayfa görüntülenebiliyor.

Programınız ilgimi çekti. Eve gidince inceleyeceğim. Elimden gelirse ufak birşeyler (interface konusunda) yapmaya çalışacağım. Yapabilirsem size gönderirim, beğenirseniz beraberce bunu geliştirmeye çalışırız. Ama iddialı konuşmak istemiyorum. O yüzden hemen ben size yardımcı olurum diyemiyorum. Bakalım ortaya birşeyler koyabilirsem artık...

Satrançla aram pek iyi değildir. Genelde satranç oynarken çok sıkılırım ve hep kaybederim Smile.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
vmeydaneri



Kayıt: Dec 08, 2004
Mesajlar: 583
Nereden: Ankara

MesajTarih: Sat Mar 05, 2005 3:15 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

slm,

Bende satranci severim bende yapmak istedim ama zaman yoktu vede zor bir olay..

sizin icin bir deneme yaptim buna bana ait olan opengl GUI (edit box, combobox v.s.) de ekliyebilirim cunku daha onceden kodlamistim simdilik 3d bir tahta ve secim islemi var AI de siz tamamlarsaniz guzel bir oyun herhalde istediginiz gibi gelistirebiliriz benimle MSN den konusabilirsiniz.

isterseniz bunlara efekt v.s. seylerde ekliyebilirim...

ORNEK DOSYA:

http://mosengine.inativa.com/dosya/satranc.zip


RESIM:



cevabinizi bekliyorum.....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ebleda



Kayıt: Dec 30, 2004
Mesajlar: 183
Nereden: usa

MesajTarih: Sat Mar 05, 2005 8:23 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ilginiz icin her ikinizede tesekkur ederim.

Ben kafamda nasil birsey dusundugumu zaten yukarda anlatmistim (majestic chess tarzi). O boyutta bir uygulama gelistirmenin zorlugunun farkindayim.

Eger gercekten bu proje ile ciddi bir sekilde ilgilenmek istiyorsaniz soyle yapalim:

ilk olarak motor ile haberlesmeyi saglayalim. Motor bir console uygulamasi. Bununla baglanti kurmak icin bir pipeline acacaksiniz ve wb2 protokol komutlari dahilinde haberleseceksiniz. Protokol detaylari burada:http://www.tim-mann.org/xboard/engine-intf.html
pipelinei (C'de) popen komutu ile yapabilirsiniz (detaylar icin referanslara bakarsiniz). Bu kanal acildiktan sonra printf ve scanf ile veri alip gonderebilirsiniz.

isterseniz once bununla baslayalim. efektlerle modellerle daha sonra ugrasiriz.

arana programini indirir ve motoru installarsaniz, orada debug modunda interfacein motor ile nasil haberlestiginin canli uygulamasini gorebilirsiniz.

http://www.majesticchess.com/ bu adresede bir bakarsiniz.

Sunu unutmadan soyleyim: Ben grafik programlamayi uzun zaman once biraktim. Bu acidan size gui acisindan fazla bir katkim olamiyacak fakat motoru kullanma ile ilgili kisimlarda size yardimci olabilirim.

Insanlar birseyler gormeden uzun vadeli projelere girmek istemiyor. Bunu cok iyi anliyorum. Ama bu projede isin yapay zeka kismi hazir. Bunun icin ilersi icin umit vaadeden bir proje olarak goruyorum. En azindan Turkiye'de farkli tadlara hitab eder.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
ebleda



Kayıt: Dec 30, 2004
Mesajlar: 183
Nereden: usa

MesajTarih: Sat Mar 05, 2005 8:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eger motoru calistirmakta problem yasarsaniz beni haberdar edin.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Norman



Kayıt: Jul 29, 2003
Mesajlar: 530

MesajTarih: Sun Mar 06, 2005 10:27 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Majestic Chess süper birşey...
ayrıca o oyun pre render...

Sağlam bir oyun sistemi var... ( Yolculuk, senaryo, alışveriş, bölüm boss ları gibi)

iyi bir tasarım yaparsanız, elinizde yapay zekanız var;

geriye sadece izometrik bir rpg grafik motoru programlamak kalır ama strateji oyunlarından daha kolay bi yapısı var o oyunun.

Bence kaybedecek bşy yok kalkışmanız daha mantıklı hem de tecrübe!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
vmeydaneri



Kayıt: Dec 08, 2004
Mesajlar: 583
Nereden: Ankara

MesajTarih: Sun Mar 06, 2005 5:38 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Biraz duzenleme yaptim herhalde simdi daha iyi gozukuyor..

Tabloda artik hersey tanimlandi sayilir..az kaldi.

Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ebleda



Kayıt: Dec 30, 2004
Mesajlar: 183
Nereden: usa

MesajTarih: Sun Mar 06, 2005 8:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Motoru baglamak icin pipe'lar uzerine calismamiz lazim. Su anki en buyuk engel bu gibi gozukuyor.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Ragnor



Kayıt: Jan 26, 2003
Mesajlar: 218
Nereden: Bursa

MesajTarih: Mon Mar 07, 2005 11:53 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Pipe olayını öğrenmek için biraz araştırma yaptım. Ayrıca şu satranç motoru ile ilgili yazınında bir printer çıktısını aldım. Olayı az çok anladım sayılır. Pipe olayınıda çözünce pek sorunum kalmayacak sanırım. Tabii boş zamanım çok az. Sanırım Vedat arkadaşım benden önce motoru arayüze entegre etmeyi başarır...
Bu arada şu pipe'larla ilgili tavsiye edebileceğin bir döküman varsa en azından öğrenmek için çok makbule geçer.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
vmeydaneri



Kayıt: Dec 08, 2004
Mesajlar: 583
Nereden: Ankara

MesajTarih: Mon Mar 07, 2005 12:01 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla biz beraber bulduk fakat cozemedik olayi tam olarak sanada gondereyim belki sen cozersin..

msdn de arama yap CRETEPIPE diye
http://msdn.microsoft.com/library/

birde winboard diye bir satranc oyunu var .Kodlarinida yayinlamislar :
http://ftp.gnu.org/gnu/xboard/xboard-4.2.7.tar.gz

aslinda bilen arkadaslar varsa yardimci olmalarini bekliyoruz..

motor ile arayuz ayni anda calisacak ikisi ayri exe .
Bununla devamli haberlesmeleri gerek cevabinizi bekliyoruz..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ebleda



Kayıt: Dec 30, 2004
Mesajlar: 183
Nereden: usa

MesajTarih: Mon Mar 07, 2005 5:03 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dllproc/base/creating_a_child_process_with_redirected_input_and_output.asp

Bunun uzerine yogunlastik. Tek sorun haberlesme kanalinin surekli acik kalmasi gerektigi. Cogu orneklerde bu haberlesme tek seferlik. Cevap alabilmek icin child processin kapanmasini bekliyorlar ki bunuda handle'lari kapatarak yapiyorlar. Bizde bu ise bu handle'lar kapanmamali. Kapanmaz ise de, o zaman program ReadFile gibi apilerden geri gelmiyor. (en azindan son denememde gelmemisti Sad )
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
ebleda



Kayıt: Dec 30, 2004
Mesajlar: 183
Nereden: usa

MesajTarih: Mon Mar 07, 2005 5:10 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Unutmadan,

vmeydaneri'in ikinci gonderdigi link GNUChess'in uzerinde calistigi interfacein open source'u. Orada winboard/winboard.c dosyasinda pipe'lari MSDN'deki gibi yapmislar. Fakat...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Ziyaretci



Kayıt: Apr 24, 2003
Mesajlar: 287
Nereden: İstanbul

MesajTarih: Tue Mar 08, 2005 10:10 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Pipe a yazdıktan sonra FLUSH komutunu kullanın. Onu çağırmazsanız, pipe kapanana kadar, yada pipe buffer dolana kadar, yada windows un kafasına esene kadar diğer taraftan bilgiyi alamazsınız.

Kolay gelsin.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
vmeydaneri



Kayıt: Dec 08, 2004
Mesajlar: 583
Nereden: Ankara

MesajTarih: Tue Mar 08, 2005 2:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

veri gondermeyi basardim fakat almak cok buyuk sorunmus ..
Onuda halledersem geriye bir sey kalmiyor sanirim..(benim kismimda)

Gelen veriyi bana tamamini veriyor ama bellirli bir yer ayrildigi icin son kismin tamamini veriyor.

cozum onerisi olan var mi?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
vmeydaneri



Kayıt: Dec 08, 2004
Mesajlar: 583
Nereden: Ankara

MesajTarih: Fri Mar 11, 2005 9:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Grafikleri biraz daha degistirdim herkes taslar anlasilmiyor diyordu biraz polygon sayisini artirdim..

Cizimler Grafikerimiz olmadigi icin 3dcafe.com adresinden alinmistir deneme maksatli su an nasil gozukuyor mesala?

FPS 40 suan bende motor dusunmeye basladiginda bu deger biraz daha dusuyor..

Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Duyurular Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3 ... 16, 17, 18  Sonraki
1. sayfa (Toplam 18 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB 2.x.x © 200x phpBB Group
Türkçe Çeviri : Onur Turgay & Erdem Çorapçıoğlu
Türkçe Düzenleme: Alexis Canver
Version 2.x.x of PHP-Nuke Port by Tom Nitzschner © 200x www.toms-home.com




Web site powered by PHP-Nuke
Web site engine\'s code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sayfa Üretimi: 0.122 Saniye