Yazar |
Sitede dagitilan ORNEKLER SDL olmasın lutfen |
deniz

Üyelik tarihi 14-09-2002
OFF-Line
| Yollanan 06-02-2004 at 13:54  
Örneklerde açıkça SDL kütüphanesine ihtiyaç bulunduğu belirtiliyor. www.libsdl.org dan sdl nin indirilmeside isteniyor.. DLL exe ile beraber verilebilir fakat bu durumda zip size büyüyecek.. aslında hiç exe vermeden de download konulabilirdi.. sonuçta bir şekilde oyun programlama işine giren insanların bir kütüphane indirip kurmaları sorun teşkil etmemeli diye düşünüyorum..
Bu sitedeki örnekler, dökümanlar, dosyalar son kullanıcılar için değil, geliştiriciler için..
SDL kullanan örnekleri, dökümanları vs win32 api kullanacak şekilde modifiye edecek kişiler çıkarsa bunları da sitede seve seve yayınlayabiliriz.
deniz.
|
|
|
E-posta
Düzenle
Gönder
|
Jazz

Üyelik tarihi 14-07-2003
OFF-Line
| Yollanan 06-02-2004 at 14:24  
SDL'in binarylerini aynı klasöre koyarsan buda yeterli, yeniden derlemek istemiyorsan tabii ama en azından senin derleyicinde doğru yapılandırıp çalıştırabilmekte senden birşey götürmez aksine kazandırır.
|
|
|
Yolla
Düzenle
Gönder
|
mentat

Üyelik tarihi 15-10-2002
OFF-Line
| Yollanan 06-02-2004 at 15:22  
hmm yani dogru anladiysam, sen 224 kB'lik bir dosyayi (SDL.dll) indirmeye usendigin icin benim (veya bir baskasinin) oturup kodu win32'ye cevirip, yeniden derleyip oyle dagitmamizi istiyorsun..
enteresan olan, iki adet exe indirmekten usenmiyorsun, ama tekrar tekrar kullanabilecegin (kod yazarken degil, buradaki veya baska tutoriallari calistirabilmek icin) bir dll'i bir defaligina indirmek zoruna gidiyor..
hakkaten ilginc...
|
|
|
E-posta
Yolla
Düzenle
Gönder
|
leblebi

Üyelik tarihi 05-01-2004
OFF-Line
| Yollanan 06-02-2004 at 19:32  
Arkadas hakli yaw, biraz sakin flameleyin 
|
|
|
Düzenle
Gönder
|
cemuzunlar

Üyelik tarihi 03-08-2003
OFF-Line
| Yollanan 06-02-2004 at 22:27  
explorer'i actim
wwww.google.com'a girdim
sdl yazip enter'ladim
gelen ilk link sdl'in sitesiydi
tikladim ve siteye girdim
soldan sdl 1.2'ye tikladim
acilan sayfada http://www.libsdl.org/release/SDL-1.2.6-win32.zip tikladim ve dosyayi indirdim
97 k'lik bi dosya
acip, sdl.dll'i exe'nin yanina attim
20 saniye...
arkadas pek hakli degil maalesef burada...
|
|
|
Yolla
Düzenle
Gönder
|
Arda

Üyelik tarihi 25-02-2003
OFF-Line
| Yollanan 07-02-2004 at 00:01  
SDL kullanmak mı istemiyosun?
Win32 daha profesyonel projelerde kullanılıyor galiba?
Ama heralde o kadar prof seviyede değilsin zaten?
Tabii öğrenmişken en iyisini öğrenmek isteyede bilirsin... mi?
hmm...
|
|
|
Düzenle
Gönder
|
leblebi

Üyelik tarihi 05-01-2004
OFF-Line
| Yollanan 07-02-2004 at 01:29  
Beyler ( ve bayanlar ) arkadas daha ilk postasinda diyor ki: "onu(SDL) kulanmak ve indirmek istemiyorum". Ayrica akilli bi sekilde de win32 de yapip koyun guzel olur diyor. Bu kadar basit.
Flipcode/gamedev vs'de gordugum, "mesajlara negativite ile yaklasma, ve alayci/asagilayici cevaplar verme" komuniteyi sogutan ve insanlari kaciran bi sey bence. Onun icin lutfen kacinalim.
|
|
|
Düzenle
Gönder
|
ferit

Üyelik tarihi 17-10-2003
OFF-Line
| Yollanan 07-02-2004 at 10:54  
küsme canım bi anlık gaflete gelmişler bu siteyi takip etmiycende nereyi etcen? kaçmak yerine son samuraydaki gibi sonuna kadar ayakta durmayi denemelisin...
|
|
|
E-posta
Yolla
Düzenle
Gönder
|
UzMaN

Üyelik tarihi 29-01-2003
OFF-Line
| Yollanan 08-02-2004 at 00:37  
bende biraz chenmy ye katiliyorum ,oyun programlamaya buradan basliyan birinin ilk indirdiği kodu çalıştıramaması baya bi moral bozucu olur.
Zaten cogu kimse oyun programlamaya baslamadan once harici bir kutuphane kullanmamış oluyor, bu yüzden lib eklemek dll leri belirtmek falan cok yabancı geliyor olsa gerek kullanıcılara.
|
|
|
Düzenle
Gönder
|
tetanoise

Üyelik tarihi 18-01-2003
OFF-Line
| Yollanan 08-02-2004 at 02:23  
Chenmy1...Zannediyorum ki konuyu tartışma ve/veya isteklerini anlatma üslubun yanlış geldi mentat ve cem'e...Bu yüzden böyle bir tepki verirler...
Projelerin derlenmiş W32 versiyonlarını ayrı bir bölümde tutmak elbetteki faydalı olur ancak bunu pekala biz de yapabiliriz...Yani sen bir projeyi derleyip virüs taramasından geçirip denize yada mentat'a göndersen yeni bir bölüm açıp yayınlayacaklardır pekala...Ancak biz biraz da herşeyi admin'lerden bekliyoruz gibime geliyor...
Önerimi dikkate alırmısınız bilmiyorum ama kullanıcıların taramadan geçirilmiş W32'leri admin'lere postalaması fikri bence çok da saçma değil...
Konuya bulaşmamak için epeyce kasmıştım ancak sanırım arabuluculuk rolüne soyunmamın zamanı gelmişti de...
Neyse...bi düşünün siz....
|
|
|
E-posta
Yolla
Düzenle
Gönder
|